Toelatingsvoorwaarden vavo

Na inschrijving word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dat gesprek leren we jou een beetje kennen en kijken we naar meer dan alleen je niveau.
Om volwassenenonderwijs te kunnen volgen, moet je in de eerste plaats gemotiveerd zijn. Daarnaast heb je zelfstandigheid, doorzettingsvermogen en een volwassen studiehouding nodig. In overleg met de intaker kies je een profiel en bepaal je welke vakken je kiest. Het studieadvies dat voortvloeit uit de intake is bindend.
Als je je diploma in 1 jaar wilt halen, dan heb je een overgangsbewijs naar de examenklas nodig.

Inschrijving - 18 jaar en ouder
Leerlingen van 18 jaar en ouder kunnen zich rechtstreeks inschrijven voor een vavo-opleiding bij het ROC Kop van Noord-Holland zonder tussenkomst van een school voor voortgezet onderwijs. Download het inschrijfformulier vavo en stuur het op. Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek.

Inschrijving - vanaf 16 jaar
Ben je jonger dan 18, maar ouder dan 16 jaar, dan kun je - onder bepaalde voorwaarden - je opleiding afmaken bij het ROC Kop van Noord-Holland. Dit gebeurt altijd in overleg en met toestemming van de school voor voortgezet onderwijs waar je op dit moment op zit. Je blijft dan ingeschreven staan bij je "oude" school, maar volgt je lessen bij het ROC Kop van Noord-Holland. We werken samen met de vo-scholen in de regio waaronder Scholen aan Zee, Regius College, OSG De Hogeberg en rsg Wiringherlant. Informeer eerst bij je school of je in aanmerking komt voor uitbesteding.

Start
De reguliere vavo-opleidingen starten na de zomervakantie. Je kunt instromen tot 1 oktober.
Ben je hierin geïnteresseerd? Vraag dan een informatiegesprek aan met één van onze intakers. Je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via de balie van de locatie Kievitstraat: (0223) 611 260.