Toelatingsvoorwaarden vavo

Na inschrijving word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Daarin wordt naar meer gekeken dan alleen je niveau.
Om volwassenenonderwijs te kunnen volgen heb je zelfstandigheid, doorzettingsvermogen en een volwassen studiehouding nodig. Ook daar wordt bij de intake op gelet. Na overleg met de intaker word je ingedeeld in een profiel. Het studieadvies dat voortvloeit uit de intake is bindend.
Als je je diploma in 1 jaar wilt halen, heb je in principe een overgangsbewijs naar de examenklas nodig. Denk je een uitzondering op deze regel te zijn, vraag dan voordat je je inschrijft een informatiegesprek aan met één van onze intakers. Je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via de balie van de locatie Kievitstraat: (0223) 611 260.

Nog geen 18? Tóch vavo!
Je kunt je inschrijven voor het vavo als je 18 of ouder bent. Ben je op 1 oktober nog geen 18, niet jonger dan 16 en heb je je diploma nog niet gehaald? Dan kun je bij ons toch de opleidingen vmbo-tl, havo en vwo volgen. Daarvoor is wel de toestemming nodig van een school voor voortgezet onderwijs (meestal je vorige school). Je blijft dan ingeschreven staan bij die school, maar volgt je lessen bij het ROC Kop van Noord-Holland. We werken samen met Scholen aan Zee, Regius College, OSG De Hogeberg en rsg Wiringherlant.

Inschrijving - 18 jaar en ouder
Leerlingen van 18 jaar en ouder kunnen zich inschrijven voor een vavo-opleiding bij het ROC Kop van Noord-Holland zonder tussenkomst van een school voor voortgezet onderwijs. Download het inschrijfformulier van de vavo en stuur het op. Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek.
Ben je jonger dan 18, maar ouder dan 16 jaar, informeer dan eerst bij je school voor voortgezet onderwijs of je in aanmerking komt voor overdracht / uitbesteding.

Inschrijving - vanaf 16 jaar
Leerlingen vanaf 16 jaar die zich meer thuis voelen in het volwassenenonderwijs dan op een middelbare school, kunnen - onder bepaalde voorwaarden - hun opleiding afmaken bij het ROC Kop van Noord-Holland. Zij blijven dan ingeschreven staan bij het reguliere voortgezet onderwijs, maar volgen de lessen bij het ROC. Dit gebeurt altijd in overleg met, en met toestemming van, de school voor voortgezet onderwijs.

Start
De reguliere vavo-opleidingen starten na de zomervakantie.
Je kunt instromen tot 1 oktober. Ben je hierin geïnteresserd? Ben je hierin geïnteresseerd? Vraag dan een informatiegesprek aan met één van onze intakers. Je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via de balie van de locatie Kievitstraat: (0223) 611 260.