Home > Educatie en inburgering > Taalcursussen

Taalcursussen voor Nederlands- en anderstaligen

We verzorgen cursussen Nederlands voor volwassenen die geen opleiding hebben gevolgd of te vroeg zijn afgehaakt. In opdracht van gemeenten zijn deze cursussen gratis, als je aan de volgende voorwaarden voldoet: – U bent 18 jaar of ouder – U woont in een gemeente in de Kop van Noord-Holland (Schagen, Den Helder, Alkmaar, Hoorn) – U bent niet (meer) inburgeringsplichtig U kunt een basiscursus of een bijspijkercursus volgen als u van Nederlandse afkomst bent. U kunt deze cursus ook volgen als u anderstalig bent en de taal beter wil beheersen. De cursussen geven u een betere kans op de Nederlandse arbeidsmarkt. Er zijn meerdere startmomenten per jaar. De cursussen worden in de hele regio gegeven. U kunt de cursus onder andere in Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Schagen volgen.

Taalvaardigheden op uw eigen tempo

Het beter leren van de taal kan een hele verrijking zijn. U kunt plotseling de krant lezen, of kunt bepaald werk doen waar u eerst niet goed in was. Bekijk hier de ervaring van Fred Den Heijer, werknemer van Noorderkwartier.

Meer informatie nodig?


Wilt u beter leren lezen of schrijven? Kent u iemand die een dergelijke cursus zoekt? Het ROC Kop van Noord-Holland biedt taalcursussen. Meer weten? Neem contact op