Home > Educatie en inburgering > Taal- en rekencursussen

Taal- en rekencursussen voor Nederlands- en anderstaligen

Voor volwassenen die geen opleiding hebben gevolgd of vroeg zijn afgehaakt, verzorgen we (in opdracht van gemeenten) diverse cursussen Nederlands en rekenen. Deelname aan deze cursussen is kosteloos. Er zijn basis- en bijspijkercursussen voor mensen van Nederlandse afkomst, maar ook diverse cursussen voor anderstaligen die de taal beter willen beheersen. De taal- en rekencursussen bieden extra perspectieven op de Nederlandse arbeidsmarkt. Er zijn meerdere startmomenten per jaar, en de cursussen worden in de gehele regio gegeven: u vindt onze cursuslocaties onder andere in Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Schagen.

Taal- en rekenvaardigheden op uw eigen tempo

Het beter leren van de taal kan een hele verrijking zijn. U kunt plotseling de krant lezen, of kunt bepaald werk doen waar u eerst niet goed in was. Bekijk hier de ervaring van Fred Den Heijer, werknemer van Noorderkwartier.

Meer informatie nodig?


Wilt u beter leren lezen, schrijven of rekenen? Kent u iemand die een dergelijke cursus zoekt? Het ROC Kop van Noord-Holland biedt taal- of rekencursussen. Meer weten?

> Neem contact op