Werkend leren

De praktijk vormt het vertrekpunt van het onderwijs. Tijdens je opleiding ga je als student aan de slag bij bedrijven. Volg je een dagopleiding, dan heet dat de stage. Heb je gekozen voor een bbl-opleiding, dan noemen we dat BeroepsPraktijkVorming, oftewel BPV.

Praktische ondersteuning

Het Stagebureau van het ROC Kop van Noord-Holland regelt in overleg met betrokkenen de stages voor studenten die een bol-opleiding volgen. Studenten in een bbl-opleidingstraject zoeken zelf een werkgever. De consulenten van het stagebureau bieden ook praktische ondersteuning, zowel aan studenten als bedrijven.

Jobcoach

Wanneer je een bbl-opleiding volgt en je baan kwijtraakt, kan de jobcoach je helpen bij het vinden van een nieuwe leerwerkplek. Mocht je erachter komen dat je de verkeerde opleiding hebt gekozen, dan kan de jobcoach een ori├źnterende stage voor je regelen zodat je kunt kennismaken met een studie/beroep in een andere richting.

Handleidingen

Lees de algemene stagegids bol 2021-2022

Lees de algemene bpv-gids bbl 2021-2022

Contact met het stagebureau

Wil je meer weten of stage lopen of heb je advies nodig tijdens je stage? Neem contact op met je stageconsulent of met het stagebureau via mail of telefonisch: (0223) 611 357.

Contactpersonen