Nieuws

17-07-2018 ROC start taallessen in Heerhugowaard

Het ROC Kop van Noord-Holland is ook in Heerhugowaard begonnen met taallessen in Heerhugowaard. De lessen zijn bedoeld voor volwassenen die Nederlands willen leren of hun Nederlands willen verbeteren. Wethouder Onderwijs, John Does, bracht op 29 juni een bezoek aan de eerste cursisten die in de bibliotheek sinds maart hun taallessen volgen.

Laaggeletterdheid speelt in heel Nederland. Het belemmert mensen volwaardig deel te nemen aan onze maatschappij. Het rijk stelt geld beschikbaar voor de bestrijding van laaggeletterdheid. In de regio Alkmaar is het ROC gevraagd taallessen te verzorgen. Inwoners van Heerhugowaard moesten tot voor kort naar Alkmaar voor deze lessen. Nu kunnen zij dat dus ook in Heerhugowaard doen.nHet ROC heeft voor samenwerking met bibliotheek Kennemerwaard  gekozen omdat daar op verschillende manieren al aandacht is voor taalbevordering. Zo zijn er bijvoorbeeld een Taalcafé en Taalkring in de bibliotheek, waar vrijwilligers taalles geven aan mensen die de Nederlandse taal (nog) niet goed beheersen.

Cursisten die de taallessen van het ROC volgen kunnen dat doen op verschillende niveaus. Bij het goed doorlopen van een cursus krijgen zij een officieel erkend certificaat van het gevolgde niveau. De ROC-taallessen zijn gratis. In september start een nieuwe cursus die op maandagmiddagen zal worden gegeven. Meer informatie en inschrijven, klik HIER