Nieuws

12-09-2018 ROC-leerlingen HTV helpen op kermis Volendam

ROC-leerlingen van de afdeling Handhaving, toezicht en veiligheid in Schagen hebben tijdens de drukbezochte kermis in Volendam hun handen uit de mouwen gestoken. Ze hebben onder meer geholpen met een rotonde vrijhouden van stilstaand verkeer, zodat de verkeersveiligheid niet in het geding zou komen.

De gemeente Edam-Volendam wilde dit jaar tijdens de Volendammer kermis, gehouden van 7 tot en met 10 september, extra aandacht besteden aan de (verkeers)veiligheid en het vrijhouden van evacuatieroutes. Daarvoor maakte de gemeente gebruik van de gecertificeerde leerlingen van het ROC Kop van Noord-Holland. Ze hielpen vooral bij de afhandeling van verkeer; naast hun werk op de rotonde hebben ze ondersteuning geboden bij de straatafzetting van de markt en de routes om de kermis heen. Het publiek toonde zich positief over het werk van de verkeersregelaars. Ook werden stegen vrijgehouden van fietsen.

Burgemeester Lieke Sievers was tevreden over de inzet van onder meer onze ROC-leerlingen. Ze was positief over het verloop van openbare orde en veiligheid tijdens de kermis. Zij prees de samenwerking tussen partijen als de organisatie, politie en gemeente, en de bezoekers van het evenement.