Nieuws

12-06-2018 Michelle Bruil MBO Ambassadeur 2018

De Helderse Michelle Bruil (23) is in het komende jaar de MBO Ambassadeur van ROC Kop van Noord-Holland. De eerstejaars studente Logistiek teamleider niveau 3 vertegenwoordigt het ROC tijdens de landelijke verkiezing MBO Ambassadeur 2018 van de MBO Raad. Dinsdag 12 juni is zij in het zonnetje gezet door Aad de Wit, bestuursvoorzitter van ROC Kop van Noord-Holland.  

Tijdens de ceremonie zijn ook de nummer twee, Dijon Waccary (23, Leidinggevende keuken) uit Schagen, en drie, Dave Bremer (26, Marketing en communicatie) uit Den Burg, gehuldigd. Totaal zijn er vijftien branches op het ROC waaruit een ambassadeur kan worden gekozen. 

De landelijke strijd gaat donderdag 14 juni van start; aan de hand van een aantal challenges moet op 19 november de winnaar uit de bus komen. “Ik heb er zin in, ik houd van uitdagingen.” Er wordt onder meer een YouTube-programma gemaakt tijdens de challenges. “Ik houd eigenlijk niet zo van camera’s en opnames. M’n stem klinkt er altijd zo anders door. Dus dat is wel een overwinningspuntje.” 

Michelle noemt het een ‘hele eer’ dat zij Ambassadeur mag zijn. “Toen ik het hoorde, kreeg ik er kippenvel van. Ik wist niet wat ik moest zeggen. Het is pas later tot me doorgedrongen. Ik zie het nu vooral als zonneschijn, na een voor mij moeilijke periode.”  

In 2017 veranderde haar leven drastisch toen ze onder meer door persoonlijke omstandigheden vanuit de Achterhoek met haar vierjarige dochter Lisa bij haar vriend in Den Helder belandde. Ze wist op dat moment niet helemaal wat ze moest doen. Michelle zat eerder in de binnenvaart, maar wilde dat werk niet langer doen, om meer bij haar dochter te kunnen zijn. Haar vriend kwam met de optie logistiek: “En dat is echt wat voor mij. Ik snap het allemaal en haal goede cijfers. Iemand zei tegen me dat ik het niet zou redden: nou, ik ga bewijzen dat ik het wel kan. M’n laagste cijfer is een zes en voor de rest heb ik allemaal zevens. Voor m’n PVB kreeg ik laatst zelfs een 9,3…” Ze is even sprakeloos. “Daar stond ik zelf ook wel van te kijken. Maar weet je, vanaf groep drie op de basisschool tot de tweede klas vmbo ben ik gepest. Dat heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Ik heb een enorm doorzettingsvermogen, als ook maar iets in me zegt dat ik moet stoppen, zeg ik tegen mezelf dat ik moet doorgaan. Ik ben vindingrijk: naar Rome leiden ook meerdere wegen, als het via A niet kan, dan wel via B.” Daarnaast staat ze er altijd voor open om haar klasgenoten te helpen: “Dat heeft altijd in me gezeten. Houd er niet van als anderen het moeilijk hebben.” 

Ze is niet alleen blij op haar opleiding. “Ik loop stage bij Total, ik heb het er zo naar m’n zin.” Ze lacht en zegt enthousiast: ,,En ze zijn ook tevreden over mij. Ze hebben ook al gezegd dat als er een vacature zou zijn, ze me allang een baan aangeboden zouden hebben.” 

De verkiezing MBO Ambassadeur is door de MBO Raad ingesteld om het MBO en getalenteerde MBO’ers in een positief daglicht te zetten. Het MBO is onmisbaar voor de concurrentiekracht en economische groei van Nederland. Het bereidt leerlingen theoretisch en praktisch voor op de uitoefening van een beroep, op participatie in de samenleving en op een optimale persoonlijke ontplooiing. Onze maatschappij kan geen dag zonder vakmensen uit het MBO.