Nieuws

06-03-2017 Kogelvrij vest voor VeVa-opleiding

De VeVa-opleiding van het ROC Kop van Noord-Holland heeft een kogelvrij vest ontvangen van internationale fabrikant en distributeur SafeGuard Clothing in het kader van een initiatief van het merk om veiligheidsopleidingen te ondersteunen met uitrusting. Het kogelwerende vest zal worden gebruikt door leerlingen tijdens praktijklessen met het thema veiligheid.

Dit soort donaties geven scholen zoals ROC Kop van Noord-Holland de mogelijkheid om hun lesprogramma te verrijken. De mogelijkheid om ervaring op te doen in het gebruik van de nieuwste hulpmiddelen in de branche zal de inzetbaarheid van de studenten binnen een concurrerende markt nog verder verbeteren zodra ze eenmaal hun opleiding hebben voltooid. Thomas Bowman, van SafeGuard: "Wij geloven dat alle leerlingen van veiligheidsstudies toegang behoren te hebben tot premium kogel- en steekwerende vesten. We zijn blij om dergelijke items aan scholen te kunnen doneren zodat hun leerlingen zich adequaat kunnen voorbereiden op hun toekomstige carrière.”

SafeGuard Clothing is een wereldwijde fabrikant en distributeur van kogelvrije kleding en is betrokken bij onderzoek en ontwikkeling van nieuwe materialen om de draagbaarheid van de beschermende kleding voor de eerstelijns hulpverleningsdiensten te verbeteren. Door professionele uitrusting - die ook wordt gebruikt door politie, militairen en beveiligingspersoneel - ter beschikking te stellen aan scholen, kunnen leerlingen alvast kennismaken met dit soort beschermende kleding die ze wellicht ook zullen gebruiken in hun toekomstige werk.