Nieuws

21-04-2017 Horecaleerlingen in actie tijdens Springfair Julianadorp
Leerlingen van de afdeling Horeca laten zich op zondag 23 april weer van hun beste kant zien tijdens de Springfair​ Julianadorp!

Het thema van de fair, volgens de organisatie 'een heerlijk buitenfeest waar je lekker ongedwongen rond kunt scharrelen en de leukste dingen tegenkomt', is dit jaar geïnspireerd op het Engelse platteland: The Country Market. De poorten van de markt zijn geopend van 11.00 uur tot 19.00 uur. 

Tussen 11.30 uur en 16.30 uur komen de leerlingen van de afdeling Horeca in actie tijdens een kookwedstrijd. De opdracht klinkt mysterieus genoeg om alleen al uit nieuwsgierigheid een kijkje te komen nemen: 'maak met ingrediënten uit de zogenoemde 'Mystery Box' een stoofpot van vlees en vis in de kookketel, presenteer dit met een 'zetmeelgarnituur of zetmeelvervanger', en gebruik de heerlijke ingrediënten van de snoeptafel ter ondersteuning!'.

ROC-onderwijsdirecteur Nico Dobbe en Anke de Vries van Citymarketing Den Helder hebben de eer om de stoofpotten en garnituren van de leerlingen te beoordelen. Zij worden bijgestaan door een ervaren jurylid: ex-leerling en winnaar van de Springfair 2012, Khyber Naserie, inmiddels chefkok en trotse eigenaar van de Heeren van Sonoy te Alkmaar.

De leerlingen zullen de gardes kruisen en hun creativiteit te delen met het publiek, dat ook dit jaar uiteraard weer mag mee proeven! De wedstrijd word aan elkaar gepraat door Dave Klein, de eigenaar van Fort Westoever en mede-eigenaar van Helderse Jongens bieren. En uiteraard zou dit evenement niet kunnen plaatsvinden zonder sponsers:

VHC Jongens levert kruidenierswaren en zuivel, Slagerij Koelewijn het prachtige vlees, Boons viswereld staat garant voor het moois uit de zee, Atlantis warenhuis voor de heerlijke groenten en kruiden, en Buitenkoken.nl uit Heerhugowaard stelt de eerdergenoemde kookketels ter beschikking voor gebruik tijdens de wedstrijd.

Het winnende team ontvangt behalve een medaille/beker van school ook nog prachtige messen van Wusthoff en een klassieke olijfolie van Olijfbedrijf.nl.

Kortom, het belooft een mooie dag te worden. Kom op 23 april proeven en genieten in Julianadorp! Meer info over de Springfair is te vinden op www.springfairjulianadorp.nl.