Nieuws

20-04-2017 Goud bij EK bowlen voor Denise Blankenzee

Mijn naam is Denise Blankenzee, leerling managementassistent/directiesecretaresse. Vrijdag 7 april reisde ik naar Finland voor mijn 3e EK jeugd bowlen.

Een EK (European Youth Championships) duurt altijd 10 dagen. In deze dagen worden er verschillende events gespeeld: doubles, teams en singles, in iedere categorie kan je jezelf plaatsen voor een finale. Uiteindelijk worden van al deze events alle scores bij elkaar opgeteld en hieruit ontstaat een top 24 (masters).

Ik behaalde met mijn 18 gegooide games de top 24 ( in de top 24 stond ik 3e). in de Masters speel je de best of drie, als je die dan wint mag je verder. Ik moest als eerst tegen een Zweedse deze won ik met 2-1. Vervolgens moest ik tegen een Engelse deze won ik met 2-0, hierna moest ik nogmaals tegen een Zweedse en deze won ik ook met 2-1, nu mocht ik door naar de finale.

In de finale moest ik tegen een Deense, dit was een erg spannende finale maar uiteindelijk gooide ik beter waardoor het 2-1 werd. Door deze winst betekende het voor mij dat ik Goud had gewonnen bij de Masters. Mijn andere behaalde resultaten op het EK in Finland waren:

  • Brons met het team
  • Brons met all events

Wil je het terug zien kan dit: https://www.youtube.com/watch?v=OM76WytZmms