Nieuws

10-01-2018 Binnen één jaar een mbo-diploma op niveau 4!

Unieke samenwerking tussen Onderwijsgroep Noordwest-Holland en Koninklijke Marine

Zes medewerkers van de Koninklijke Marine zagen na een jaar van hard werken hun inspanningen beloond. In het bijzijn van familie, vrienden en collega's ontvingen zij vlak voor de kerstvakantie uit handen van Senior medewerker onderwijs KM Benno Smedes en Mariska Steenbergen, projectleider namens het ROC Kop van Noord-Holland, het diploma Managementassistent.

Uniek en ambitieus onderwijstraject
De dames, allen al jaren in dienst bij de Koninklijke Marine, hebben de kans om een civiel erkend mbo-diploma op niveau 4 te behalen met beide handen aangegrepen. Op deze manier konden ze hun huidige of toekomstige positie binnen (en wellicht buiten) de organisatie versterken. Tijdens dit unieke onderwijstraject volgden de deelnemers naast hun werk één dag per week onderwijs met onder meer vakgerichte theorie en vakken als rekenen en burgerschap. Hun werkervaring kon gebruikt worden als deel van de noodzakelijke verantwoording voor diplomering. 
Het was een ambitieus plan om een driejarige voltijds opleiding aan te bieden als een 1-jarig bbl-traject. Ondanks een wat onwennige start en het zeer hoge tempo hebben zes dames het diploma binnen één jaar behaald. Eén kandidaat zal de opleiding een maand later afronden.

Deze opleiding is het resultaat van een samenwerking tussen de Onderwijsgroep Noordwest-Holland en de Koninklijke Marine, geïnitieerd door Paars Partnerschap, een onderwijsalliantie tussen Defensie en een zevental ROC's. 

Foto: Blijdschap en trots bij de geslaagde kandidaten, v.l.n.r. Simone Paans, Betty Imming, Chantalle Ribbens-Burgers, Ann Kapitein, Anita Captein en Bianca Boomstra