Nieuws

07-06-2018 Bijna zeker van baan na opleiding pedagogisch medewerker

 

De studenten lopen stage op een kinderdagverblijf, basisschool én buitenschoolse opvang. Zijn het vertrouwde gezicht voor kinderen die van de opvang naar de basisschool gaan. En dankzij deze brede mbo-opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker voor het integraal kindcentrum (IKC) aan het ROC Kop van Noord-Holland kunnen de leerlingen straks alle kanten op.

Het ROC heeft een convenant ondertekend met meer bedrijven in de kinderopvang. Naast Kappio en Stichting Kinderopvang Hoorn, kunnen deze mbo’ers nu ook terecht bij SKIK Kinderopvang Koggenland, Kinderopvang Langedijk en Stichting Kinderopvang Regio Schagen. “Het mooie is dat je na de opleiding bijna zeker bij je leerwerkbedrijf aan de slag kunt”, zegt tweedejaars Lucie Blommaart (18).

Lucie en haar negen klasgenoten stralen enthousiasme uit als ze het hebben over hun opleiding. “Ik heb geen moment spijt gehad dat ik hiervoor heb gekozen”, stelt Annemiek Keizer (23). Amanda Feld (23): “Ik heb nog nooit zoveel geleerd als in deze afgelopen twee jaar.”

Dat heeft verschillende oorzaken. Zo volgen de leerlingen naast hun stages veel lessen in de praktijk, voeren ze regelmatig gesprekken met mensen van de werkvloer en hebben veel inspraak in de opleiding. Daarnaast is er een unieke combinatie in de opleiding: de eerste twee jaar volgen de leerlingen onderwijs op school volgens het BOL-principe, het laatste jaar werken ze minimaal zestien uur per week en gaan ze nog maar een dag naar school. “Geen studiefinanciering meer, maar wel money verdienen!”, roept een van de leerlingen gekscherend.

Alle praktijkervaring doen de leerlingen op bij een -toekomstig- IKC. Deze centra vormen kinderopvang, onderwijs, buitenschoolse opvang en welzijnsvoorzieningen tot één organisatie met één pedagogische visie. In de toekomst komen er steeds meer IKC’s. “Ik vind dat heel erg goed”, zegt leerlinge Roos van der Vliet (19). “Dit brengt veel meer rust voor de kinderen. Daarom heb ik gekozen voor deze opleiding.”

Meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met Marloes Vreugdenhil van de afdeling Welzijn, telefoon 0223-611262, e-mail: mvreugdenhil@rockopnh.nl of kom dan langs op onze inloopavond op maandag 25 juni van 19.00 - 21.00 uur. Locatie: Kievitstraat 31, Den Helder.