Nieuws

31-10-2017 100% Slagingspercentage voor Techniekleerlingen!

Van links naar rechts: Michael van Rijn, Jarno Hofmann, Lars Putters, Glenn Pieterse (zittend), Marinka Kampstra en Perry Modder.

Op uitnodiging van Cadmes (onze leverancier van SolidWorks), mochten leerlingen van de opleiding Middenkader Engineering een officieel CSWA-examen komen maken tijdens het Cadmes-event 2017 in Bussum. SolidWorks is een 3D-tekenpakket voor technisch ontwerpen. Wereldwijd werken 3,1 miljoen engineers met het softwareprogramma dat ontwerpers, engineers en fabrikanten helpt bij het ontwerpen en produceren van producten. 

Examinatoren onder de indruk
De organisatie van het examen lag in handen van Cadmes en SolidWorks. Onder de examenkandidaten bevonden zich naast mbo-studenten ook hbo-studenten. Onze leerlingen hadden zich goed voorbereid en dat bleek uit de behaalde scores. De examinatoren waren onder de indruk van ons slagingspercentage (100%!). Het overall-slagingspercentage was 92%. 
De geslaagden zijn Glenn Pieterse, Marinka Kampstra, Jarno Hofmann, Lars Putters, Michael van Rijn en Perry Modder. Bijzonder is dat Jarno van alle examenkandidaten als eerst klaar was (binnen 89 minuten en dat voor een examen waar drie uur voor stond!).

Tijdens het event zijn naast het examen tal van zaken aan de orde gekomen aangaande de meest recente versie van SolidWorks die heel veel nieuwe mogelijkheden biedt. De begeleidende docenten, hebben hun ogen uitgekeken. Gebleken is dat er nog veel te leren valt, óók voor de docenten.