Nieuws

06-07-2017 ’s Heeren Loo en ROC Kop van Noord-Holland bekrachtigen samenwerking
​’s Heeren Loo en ROC Kop van Noord-Holland gaan gezamenlijk de mbo-opleidingen voor de welzijns- en zorgsector vernieuwen. Het ROC en ’s Heeren Loo werken al jaren samen, maar nu is deze samenwerking begin juli bekrachtigd met de ondertekening van een overeenkomst: samen aan de slag voor innovatieve opleidingen gericht op toekomst.

’s Heeren Loo en ROC Kop van Noord-Holland gaan gezamenlijk de mbo-opleidingen voor de welzijns- en zorgsector vernieuwen. Het ROC en ’s Heeren Loo werken al jaren samen, maar nu is deze samenwerking begin juli bekrachtigd met de ondertekening van een overeenkomst: samen aan de slag voor innovatieve opleidingen gericht op toekomst.

De samenwerking tussen ’s Heeren Loo en het ROC is er al jaren. Het ROC Kop van Noord Holland is één van de acht ROC’s waarmee ’s Heeren Loo intensief samenwerkt om te komen tot goed opgeleide medewerkers. ’s Heeren Loo wil kwalitatief hoogstaande diensten verlenen aan haar cliënten. Door innovatieve en flexibele opleidingen te creëren, bieden zij toekomstige medewerkers een efficiënt opleidingstraject.

Opleiden naar professional van de toekomst
“Het imago dat ‘werken in de zorg’ betekent dat je werkt in de softe sector klopt niet”, zegt directeur Wiebrand Top van ’s Heeren Loo regio Den Helder. “De mensen die wij zoeken kunnen letterlijk en figuurlijk tegen een stootje. Het werk is spannend en stoer.”

De nieuwe opleiding start in september 2018. Het traject zal meer dan ooit tevoren individueel maatwerk bieden aan elke leerling. Er wordt opgeleid naar Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 3 en 4, naar Verzorgende IG of een combinatie hiervan. Leerlingen kunnen hun ervaring meenemen in de opleiding, en krijgen daar de bijpassende theorie bij aangeboden. Hierdoor is de aansluiting tussen praktijkervaring en de lessen op school optimaal.

Staand:

Peter Droog, directeur onderwijs ROC Kop van Noord-Holland

Mariska de Kleine, HR adviseur ’s Heeren Loo regio Den Helder

Petra Roorda, Opleidingsmanager afdeling Welzijn ROC kop van Noord-Holland

Marianne Mosch, HR adviseur ’s Heeren Loo regio Noord West Nederland

Elise Nieuwhof, Manager Beroepspraktijkopleidingen ’s Heeren Loo

Zittend:

Fleur Drexhage, directeur ’s Heeren Loo regio Noord West Nederland

Wiebrand Top, directeur ’s Heeren Loo regio Den Helder

Aad de Wit, voorzitter college van bestuur ROC Kop van Noord-Holland