Nieuws

24-04-2018 ​Kwaliteit zeer hoog bij kookbattle Springfair Julianadorp

​Kwaliteit zeer hoog bij kookbattle Springfair Julianadorp

Tijdens een zonovergoten editie van Springfair Julianadorp hebben 8 getalenteerde leerlingen van de zelfstandig werkend koksopleiding aan het ROC Kop van Noord-Holland  in een zinderende strijd topprestaties geleverd. Onder tijdsdruk van 60 minuten moesten er per ronde 40 amuses van vis of vlees gemaakt worden met ingrediënten uit de mystery box. Een geweldige prestatie met één team als winnaar; Byron-Benjamin van Egmond en Vinnie Moelllenkamp.

Het thema van deze editie van de kookbattle was; Puur, Eerlijk en Heerlijk  3*** amuses. De teams hadden een GreenEgg en een fornuis tot hun beschikking om hun creaties op te maken. Fort Westoever had de prachtig opgemaakte snoeptafel met eerlijke groente gesponsord, hiermee konden de leerlingen de verplichte hoofdingrediënten aanvullen. 

Spreekstalmeester Dave Kleine van Helderse Jongens; ROC Kop van Noord-Holland laat al jaren zien dat ze Top Horecaondewijs geven in de Noordkop. Het niveau van de amuses ontstijgt de 3*** die gesteld zijn. Nieuwe element in de battle is het show element, als kok wordt je tegenwoordig niet meer in de keuken opgesloten, maar ben je zichtbaar voor de gasten. Een belangrijke eigenschap in de keuken tegenwoordig, aldus een enthousiaste Dave. 

Een deskundige jury onder leiding van Tim Petter, general-manager Beatrix hotel Den Helder, heeft uiteindelijk een team als winnaar uitgeroepen. Het winnende team had een duidelijke leider en hadden een super samenwerking. Ze werkte netjes en gingen zuinig om met de ingrediënten. De creaties die dit team heeft gemaakt waren zeer origineel en perfect op smaak en presentatie. Daarnaast wist het team de meeste punten tijdens de kennisquiz te scoren, waardoor het team extra punten heeft gescoord. 

Voor alle deelnemers aan de kookbattle een geweldige leerervaring waar docent Klaas Brakkee zeer trots op is. Het is mooi om te zien waar de kwaliteiten van deze kanjers tot uiting komen, ik ben erg trots op de geweldige amuses die alle teams hebben gemaakt. Volgend jaar doen we zeker weer mee!

Deelnemende teams;
Team 1 Byron-Benjamin van Egmond en Vinnie Moellenkamp
Team 2 Marantha Vinke en Rick Jong
Team 3 Danny Huisman en Jelle van Breukelen
Team 4 Julia Balke en Willem Kramer

Jury:
Tim Petter, general-manager Beatrix Hotel Den Helder (Voorzitter)
Chris Harms, chefkok Chefz proeflokaal, Oosterhout
Annerieke Wilson, opleidingsmanager Economie-Horeca ROC Kop van Noord-Holland, Schagen
Manouk van Deutekom, cultuurmanager Citymarketing, Den Helder

Sponsors:
VHC Jongens
ROC Kop van Noord-Holland
Boon's Viswereld
Classic Cookers
Helderse Jongens
Fort Westoever