Kies nu voor jouw toekomst

Wat goed dat je de opleiding hebt gevonden die bij je past! Nu is het tijd voor de volgende stap. Schrijf je in!

Direct downloaden

Download het formulier, print het, vul het in en stuur het op. Vraag je liever het inschrijfformulier aan? Vul dan onderaan de pagina het formulier in.

Aanmelden en toelaten

Wie zich wil aanmelden voor een mbo-opleiding, moet dit uiterlijk op 1 april voor het nieuwe studiejaar doen. Dit geldt sinds het studiejaar 2018-2019. Als een student zich niet op 1 april heeft aangemeld, dan kan de mbo-instelling hem weigeren. Na aanmelding kan een student zijn opleidingskeuze nog wijzigen.

Alle studenten die zich op tijd aanmelden, hebben recht op een studiekeuzeadvies door de mbo-instelling. In dit advies kijken we of de gekozen opleiding past bij de student. Daarbij wordt gekeken naar zijn achtergrond, motivatie en interesses. Het is aanvullend op de LOB- en studiekeuzeactiviteiten die de jongere op het vmbo al heeft doorlopen.
Recht op toelating tot de mbo-opleiding van je keuze (toelatingsrecht)
Een student heeft in principe recht op toelating tot de mbo-opleiding van zijn keuze als hij:

– op uiterlijk 1 april is aangemeld bij de mbo-opleiding;
– de vooropleiding heeft behaald voordat het mbo-schooljaar begint;
– deelneemt aan de verplichte intakeactiviteiten voor die opleiding.

Een student die aan alle eisen voldoet, kan soms toch worden geweigerd. Dat kan wanneer er meer aanmeldingen zijn dan opleidingsplekken. Daarnaast mogen sommige opleidingen extra eisen stellen. Meer weten?

Kijk dan op de site van de rijksoverheid.

Aanvragen inschrijfformulier

Hieronder vraag je het papieren inschrijfformulier aan. Deze wordt naar je opgestuurd. Download je liever het formulier om zelf te printen en te sturen? Ga dan naar de pagina Inschrijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.