Je kunt je digitaal aanmelden voor onze opleidingen. Dit doe je door op de specifieke pagina van de opleiding naar beneden te scrollen en te klikken op de link onder ‘Direct online aanmelden’. Of klik rechts onder de agenda op de knop ‘Direct online aanmelden’. Kijk goed of je de juiste variant aanklikt (bol of bbl en de juiste locatie, als dit van toepassing is zie je dat in de tabel).

Je hebt je DigiD nodig om je aan te melden.

De intake vindt gewoon plaats: mogelijk via telefonisch of via Skype.

De toelating

Alle studenten die zich op tijd aanmelden, hebben recht op een studiekeuzeadvies door de mbo-instelling. In dit advies kijken we of de gekozen opleiding past bij de student. Daarbij wordt gekeken naar zijn achtergrond, motivatie en interesses. Het is aanvullend op de LOB- en studiekeuzeactiviteiten die de jongere op het vmbo al heeft doorlopen. Dit noemen we het intakegesprek.

Recht op toelating tot de mbo-opleiding van je keuze (toelatingsrecht)

Een student heeft in principe recht op toelating tot de mbo-opleiding van zijn keuze als hij:

– op uiterlijk 1 mei is aangemeld bij de mbo-opleiding;
– de vooropleiding heeft behaald voordat het mbo-schooljaar begint;
– deelneemt aan de verplichte intakeactiviteiten (door coronacrisis telefonisch of via skype, of op een nader te bepalen moment) voor die opleiding.

Een student die aan alle eisen voldoet, kan soms toch worden geweigerd of op een wachtlijst worden geplaatst. Dat kan wanneer er meer aanmeldingen zijn dan opleidingsplekken, zoals bij numerus fixus-opleidingen. Daarnaast mogen sommige opleidingen extra eisen stellen. Meer weten? Kijk dan op de site van de rijksoverheid.

Aanvragen inschrijfformulier Educatie

Hieronder vraag je een inschrijfformulier voor Vavo of educatie aan. Je kunt deze ook downloaden op de pagina's van Vavo en educatie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.