Grip op je eigen toekomst? Grijp jouw kans op ons VAVO!

Wij helpen jou om: 

  • Alsnog je diploma te halen 
  • Certificaten te halen 
  • Je profiel te verbreden 
  • Je voor te bereiden op een vervolgopleiding 
  • Je voor te bereiden op een 21+ toets 
  • De tijd tussen twee opleidingen goed te benutten 
  • Jezelf te ontwikkelen 

Ben je toe aan een volwassen aanpak? Wij bieden de volgende opleidingen:

  • Vmbo-tl (mavo) leerjaar 4
  • Havo leerjaar 4 en 5
  • Vwo leerjaar 6

Ben je 18 jaar of ouder?

Schrijf je dan in via de link “direct online aanmelden” op deze website.

Ouder dan 16 maar nog geen 18 jaar? Tóch vavo!

Je hebt toestemming nodig van een school voor voortgezet onderwijs (meestal je vorige school). Je blijft dan ingeschreven bij die school, maar volgt je lessen bij het ROC Kop van Noord-Holland.

Combitraject Vavo – Mbo

Ben je op één vak gezakt voor je Vmbo-tl- of Havo-diploma? Dan kun je ook kiezen voor het  combitraject. Je haalt dan nog één vak van de middelbare school op het Vavo en begint tegelijkertijd al met je mbo-opleiding aan het ROC Kop van Noord-Holland. Wat is het voordeel? Het kost je geen extra schooljaar. Wat heb je in ieder geval nodig? Een positief advies van je decaan. Combitrajecten zijn maatwerk, neem contact op voor de mogelijkheden.

Ben je nog niet uitgeleerd?

Wil je je blijven ontwikkelen? Ongeacht je leeftijd kun je bij ons lessen volgen. Bijvoorbeeld als je interesse hebt in een of meerdere vakken. Of als je je wilt voorbereiden op een omscholing.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met de afdeling Vavo, telefoonnummer 0223 611260.

Wil je je direct inschrijven?

Dat kan via de link op deze website: “direct inschrijven” (houd je Digid bij de hand).

Start

De reguliere Vavo-opleidingen starten na de zomervakantie. Je kunt uiterlijk tot 1 oktober van het lesjaar instromen. Meld je zo vroeg mogelijk aan, want de lessen starten wel voor 1 oktober.

profielfoto

Isa over VAVO

Door VAVO haal ik meer uit mezelf

Haar mbo 4-opleiding Maatschappelijke Zorg beviel Isa Bolhuis (20) uit Hippolytushoef toch niet zo goed.

Toen Isa daarna ook nog eens studievertraging dreigde op te lopen, stroomde ze in 2016 op het aller-allerlaatste moment in november toch in op het VAVO aan het ROC Kop van Noord-Holland, om alsnog haar havodiploma te behalen. “Het was een hele taak om de stof die andere leerlingen al hadden gehad weer in te halen, maar ik heb het gered.

Vmbo TL-niveau, wat ik op de middelbare school deed, was eigenlijk onder mijn eigen niveau. Ik vond het ook wel leuk om eindelijk iets voor het leren te doen. Het voelt dan stukken beter als ik een goed cijfer haal en eigenlijk haal ik zo ook meer uit mezelf.” Inmiddels heeft ze dan ook besloten om hbo-rechten te gaan studeren.

Het vavo is volgens Isa een goed alternatief voor de middelbare school: “Ik raad het zeker aan, vooral als je gezakt bent. Je kunt je dan goed focussen op die vakken en de school is kleinschalig. Ik had het misschien al een jaartje eerder moeten doen…”