In het eerste jaar van deze opleiding zit je in de klas met alle studenten van Pedagogisch Werk, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en Onderwijsassistent. Je leert in dit eerste jaar de basisvaardigheden die belangrijk zijn om te werken met kinderen. Je kunt daarbij denken aan rekenen, taal en ontwikkelingspsychologie. Vanaf het tweede en derde jaar ga je je specialiseren in de opleiding Onderwijsassistent.

Klik op de knop ‘uitgebreide info’ om meer over deze opleiding te weten te komen!

Onderwijsassistent

Als onderwijsassistent werk je in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs. Je helpt de leraar bij allerlei werkzaamheden die direct of indirect met lesgeven te maken hebben. Zo bereid je lesonderdelen voor of begeleid je (groepjes) leerlingen bij opdrachten die ze in de klas maken. Daarnaast help je bij de organisatie van allerlei schoolactiviteiten, zoals schoolreisjes en sportactiviteiten.

Inhoud

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • begeleiden van kinderen bij hun ontwikkeling
  • werken aan kwaliteit en deskundigheid
  • uitvoeren van lesactiviteiten in overleg met de leraar
  • uitvoeren van taken rondom het lesgeven

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met mevrouw G. Heijmans.
Telefonisch bereikbaar op (0223)611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: gheijmans@rockopnh.nl.

profielfoto

Jens over Onderwijsassistent

“Volg je hart bij de keuze voor een opleiding”

Aan het woord is de 19-jarige Jens Hof die nu in het laatste jaar van zijn opleiding zit. Jens koos in eerste instantie voor de opleiding Finance & Control, maar maakte na een jaar de overstap naar Onderwijsassistent. Jens: “Mijn vader werkt in de accountancy en mijn moeder is leraar basisonderwijs. Ik ging vroeger wel eens met mijn moeder naar haar school en vond dat erg leuk. Toch koos ik in eerste instantie voor een andere richting, die van mijn vader. Ik kon goed meekomen en heb het eerste jaar gehaald, maar ergens wist ik dat dit niet bij mij paste. Dat is nu echt heel anders. Ik zit op de goede plek en ga hierna door naar de PABO. Mijn droom is om leraar in het basisonderwijs te worden en dan het liefst in groep 1-2. Geweldig!”