In het kort

Als verpleegkundige is jouw hoofdtaak het verzorgen van patiënten, oudere mensen of gehandicapten. Je gaat intensief met mensen om en biedt de zorg die de zorgvrager op dat moment nodig heeft. Je organiseert en coördineert de zorg rondom de zorgvrager.
Een verpleegkundige begeleidt, ondersteunt en vormt de schakel tussen zorgvrager en andere zorgverleners, zoals bijvoorbeeld artsen. Meestal werk je in een team, maar het beroep vergt ook een grote mate van zelfstandigheid.
Als afgestudeerd verpleegkundige kun je aan de slag in verpleeg- en verzorgingshuizen of de thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg en uiteraard in het ziekenhuis. Het beroep verpleegkundige is een beschermd beroep. Als afgestudeerd verpleegkundige word je geregistreerd in het BIG-register.

Mbo-verpleegkundige nu in 3 jaar!

Het lesprogramma is zó opgebouwd dat je de opleiding in 3 jaar kunt afronden (voorheen was dit 4 jaar). Dit betekent wel dat er tijdens het opleidingstraject veel van je wordt gevraagd. Lukt het je niet om de opleiding af te ronden binnen de gestelde tijd, dan wordt de duur verlengd (maatwerk).

Inhoud

De opleiding is breed opgezet. Alle beroepskenmerken komen aan bod. Denk hierbij aan het omgaan met mensen en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen, het zelfstandig oplossen van problemen en samenwerken met anderen. Je werkt tijdens je opleiding aan de volgende kerntaken:

• bieden van zorg en begeleiding in het verpleegkundig proces
• werken aan kwaliteit en deskundigheid

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met mevrouw A. Lindenaar.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: alindenaar@rockopnh.nl.

profielfoto

Karolina over Mbo-verpleegkundige

“Dit is wat ik echt wil, als verpleegkundige mensen helpen”

De 21-jarige Karolina Greeve rondt dit schooljaar de opleiding tot Mbo-verpleegkundige af. Na de havo twijfelde ze heel erg over een vervolgopleiding. “Ik wist het gewoon niet en heb zelfs nog de marine overwogen. Totdat ik op een open avond van het ROC op de afdeling Zorg ben gaan kijken en alle puzzelstukjes in mijn hoofd op hun plaats vielen. Dit was wat ik wilde: mensen helpen als verpleegkundige!” Hoewel Karolina in Den Helder woont, koos ze bewust voor de locatie Schagen vanwege de kleinschaligheid. “We zijn met een kleine groep en je hebt hier praktisch een-op-eencontact met je coach en dat bevalt mij erg goed.” Na haar opleiding wil Karolina gaan werken, maar ze is naar eigen zeggen nog lang niet uitgeleerd: “Via werken/leren-trajecten wil ik me nog verder specialiseren, tot neuro- of palliatief verpleegkundige.”