In het kort

Wanneer je je aanmeldt voor deze opleiding, word je ingeschreven in het hoofddossier: Dienstverlening. Je wordt met deze opleiding helpende zorg en welzijn.

Als helpende zorg en welzijn kun je werken in de eigen woonomgeving van de cliënt, maar ook in een leefomgeving waarin de cliënt langdurig, tijdelijk of alleen gedurende een aantal uren per week verblijft. Je kunt werkzaam zijn in een verzorgingshuis, verpleeghuis, de thuiszorg, in de kinderopvang, in een woonvorm voor begeleid wonen, ziekenhuis of in het (speciaal) onderwijs. Als helpende zorg en welzijn ondersteun je de cliënt onder meer bij wonen en huishouden, bij persoonlijke zorg en je assisteert bij de uitvoering van activiteiten. Dit betekent dat je je bezig houdt met het algehele welzijn en de zorg voor je cliënten. Dus je helpt hen niet alleen om zo zelfstandig mogelijk te functioneren, maar ook om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken. Dat doe je samen met je collega’s, andere zorgverleners, begeleiders of mantelzorgers. Tijdens de opleiding leer je hoe je allerlei begeleidende-, verzorgende- en huishoudelijke taken uitvoert.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met mevrouw D. Thomissen of mevrouw I. Wisse.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: dthomissen@rockopnh.nl of iwisse@rockopnh.nl.

profielfoto

Bo over Helpende zorg en welzijn

“Als je in de zorg wilt werken, moet je behulpzaam zijn en goed voor anderen. Je moet ook sterk in je schoenen staan, niet alle cliënten kunnen vriendelijk reageren.”

Bo Krijtenberg (19) wist al jong wat ze wilde: de zorg in. “Ik heb niet eens bij andere opleidingen gekeken, ik wist al vanaf de basisschool dat ik de zorg in wilde.” Ze is voorlopig nog niet klaar met studeren. “Ik wil heel graag oncologieverpleegkundige op een kinderafdeling worden. Dus moet ik hierna niveau 3 en niveau 4 doen.” Ze geeft duidelijk aan welke eigenschappen je nodig hebt voor deze opleiding. “Als je in de zorg wilt werken, moet je behulpzaam zijn en goed voor anderen. Je moet ook sterk in je schoenen staan, niet alle cliënten kunnen vriendelijk reageren.” “Het leukste aan de opleiding vind ik de vele praktijklessen en het stage lopen. Het voelt alsof je erg lang moet stage lopen (een half jaar) maar die tijd vliegt zo voorbij. Ik loop nu stage op een basisschool omdat ik alvast meer met kinderen wilde werken. Dan kan ik alvast dingen leren voor als ik later op een kinderafdeling werk.”