In het kort

Deze bbl-opleiding kun je volgen als je al een werkgever hebt. Heb je die niet, kies dan voor de bol-opleiding Maatschappelijke Zorg, waarbinnen je kunt kiezen voor het profieldeel Begeleider gehandicaptenzorg.

Als begeleider gehandicaptenzorg begeleid je cliënten van alle leeftijden met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap bij zaken op het gebied van wonen, dagbesteding en/of vrije tijd. Belangrijk daarbij is dat je een bijdrage levert aan een vertrouwde, veilige en stimulerende leefomgeving. Ook weet je om te gaan met heel verschillende hulpvragen en wensen van cliënten, waarbij je ieders achtergrond en cultuur respecteert. Je werkt natuurlijk in de eerste plaats met cliënten, maar je hebt ook te maken met hun ouders, familie, sociale netwerken, formele en wettelijke vertegenwoordigers. Het is belangrijk dat je geduldig en flexibel bent, goed kunt luisteren en samenwerken en dat je aandacht en begrip kunt tonen.

Inhoud

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:
• bieden van ondersteunende, activerende begeleiding en zorg
• werken aan kwaliteit en deskundigheid
• bieden van (zorg en) ondersteuning aan een specifieke doelgroep

Begeleider gehandicaptenzorg
Als begeleider gehandicaptenzorg begeleid je cliënten van alle leeftijden met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap bij zaken op het gebied van wonen, dagbesteding en/of vrije tijd.

Begeleider specifieke doelgroepen
Als begeleider specifieke doelgroepen ondersteun je volwassenen bij dagbesteding en wonen. Binnen de opleiding op niveau 3 ligt de nadruk op ondersteunende werkzaamheden voor ouderen.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer C. Haarsma.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: chaarsma@rockopnh.nl.