In het kort

De opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) laat je kennismaken met Defensie en bereidt je voor op een uitdagende militaire startfunctie. Tijdens de opleiding wissel je lesweken op het ROC af met praktijkweken bij een onderdeel van Defensie. Voor de start van de opleiding kies je voor een bepaalde uitstroomrichting. Na het veiligheidsgedeelte van de door jou gekozen uitstroomrichting specialiseer je je in deze vakrichting. Hier leg je de basis voor het vakmanschap dat nodig is voor je uiteindelijke functie binnen Defensie.

Op school word je professioneel begeleid door burger- en militaire docenten die precies weten wat het werken bij Defensie inhoudt. Je bent praktijkgericht bezig, doet veel aan sport en ontdekt de kracht van samenwerken met je medestudenten. Verder werk je hard aan je persoonlijke ontwikkeling, beroepshouding, verantwoordelijkheidsbesef, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Daarnaast zijn ook de vakken Nederlands, (militair) Engels, rekenen, studieloopbaan en burgerschap van belang.

Op technisch gebied is er bij Defensie altijd werk aan de winkel. Zó veel systemen, voertuigen, apparaten en installaties die onderhoud nodig hebben of gerepareerd moeten worden! Van radarsystemen tot precisiewapens en rupsvoertuigen. Bij elk onderdeel van de krijgsmacht staan ze om jou te springen.

Met de uitstroomrichting Mechatronica kun je binnen Defensie dan ook alle kanten op. Je kunt gaan werken bij de technische of de wapentechnische dienst, in de werktuigbouw of de energietechniek. Bij ROC Kop van Noord-Holland word je meestal opgeleid voor een functie bij de Koninklijke Marine, al kan het voorkomen dat je bij de Koninklijke Landmacht of Luchtmacht terecht komt.

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je hoe je allerlei soorten materieel kunt onderhouden en repareren.

Kies Mechatronica en vang € 2.500!

Defensie zit te springen om goede technici. Kies daarom voor de vakrichting Mechatronica, dan kan VeVa je heel wat opleveren: een aanstellingspremie van € 2.500 bruto per jaar als je aan de gestelde voorwaarden voldoet.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met meneer H. Pranger.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: hpranger@rockopnh.nl.