In het kort

Met een diploma Sport en Bewegen ben je breed inzetbaar. Je biedt sport- en bewegingsactiviteiten aan deelnemers, ontwikkelt deze activiteiten zelfstandig en plant ze in. Je houdt daarbij rekening met de wensen, verwachtingen en mogelijkheden van de deelnemers. Tijdens de activiteiten geef je instructies en stimuleer je de deelnemers op een leuke manier. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen, wedstrijden en toernooien. Je maakt daarvoor een plan van aanpak, zorgt voor PR en publiciteit, werft deelnemers en je maakt een wedstrijdschema of een draaiboek.

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je hoe je zelfstandig sporten bewegingsactiviteiten voorbereidt, opzet en uitvoert. Je leert hoe je training moet geven en hoe je iemand een vaardigheid aanleert. Zelf ga je ook sporten beoefenen zoals voetbal, mountainbiken en zwemmen.

Naast praktijkles krijg je ook theorieles. Je leert bijvoorbeeld hoe het lichaam in elkaar zit en hoe processen in het lichaam werken. Ook krijg je les in gesprekstechnieken, evenementen organiseren, opstellen van trainingsschema’s en sociale vaardigheden. Daarnaast doe je werkervaring op tijdens stages bij diverse (sport-)instellingen.

Bijzonderheden

De opleiding Sport en Bewegen werkt sinds schooljaar 2013-2014 met een topsportregeling.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer M. Bergmans.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: mbergmans@rockopnh.nl.