In het kort

Als beveiliger heb je een breed werkgebied. Zo kun je bijvoorbeeld worden ingezet voor het surveilleren op een industrieterrein of binnen een bedrijf. Of voor het uitvoeren van haven- of luchthavenbeveiliging.
Tijdens je werk krijg je met veel verschillende zaken te maken. Een verdachte van diefstal aanhouden of een ruzie tot een goed einde brengen bijvoorbeeld, maar ook vragen van bezoekers beantwoorden, eerste hulp verlenen of een klein brandje blussen. Niet iedereen kan dit werk zomaar doen en daarom is een goede vooropleiding erg belangrijk. Daarnaast moet je representatief, accuraat en consequent zijn. Bovendien moet je bereid zijn om in wisselende diensten te werken. Je maakt tijdens de opleiding kennis met een aantal aspecten van het beroep. In de praktijk betekent dit dat je onder meer surveillances gaat uitvoeren. Verder leer je onder meer hoe je moet optreden bij incidenten en om moet gaan met agressie en mensen die niet willen meewerken. Omdat een goede conditie belangrijk is, wordt ook aandacht besteed aan sport en fysieke vaardigheden. Specifieke aandacht is er voor het ontwikkelen van een professionele beroepshouding.

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je:

  • toegangscontroles uitvoeren
  • controlerondes lopen
  • optreden bij incidenten en calamiteiten
  • informeren en verwijzen
  • veilig en milieubewust werken

De VeiligheidsAcademie biedt uitdagende stageplaatsen in verschillende vakgebieden. Dat is mogelijk omdat het ROC een convenant heeft gesloten met onder meer de Nationale Politie, de gemeenten Den Helder, Heerhugowaard, Alkmaar en Hoorn en de Politieacademie. Dankzij deze samenwerking zijn er goede stageplaatsen beschikbaar, zodat jongeren de kans krijgen zich goed voor te bereiden op hun toekomstige beroep.

Voor de opleiding Beveiliger is het ROC een erkend leerbedrijf. Wij bieden studenten vanaf 16 jaar oud een interne stage. Wij hebben goede contacten met diverse externe erkende stagebedrijven waar het mogelijk is voor studenten vanaf 18 jaar oud, stage te kunnen lopen.

Voordelen van onze veiligheidsacademie:
  • alle veiligheidsopleidingen (beveiliger, HTV, en HTV-politie) onder één dak
  • gespecialiseerde vakdocenten, met veel praktijkervaring
  • een praktijkstraat en meldkamer voor het oefenen van levensechte situaties
  • een uitdagende stage bij de politie, handhaving, stadstoezicht of in de beveiliging
  • praktijkervaring opdoen, ook als je nog te jong bent om te solliciteren bij de politie.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met mevrouw J. Schoon.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: jschoon@rockopnh.nl.

profielfoto

Ana over Beveiliger 2

“Je moet gewoon goed voor jezelf opkomen”

Ze wilde eigenlijk de VeVa-opleiding doen maar bij de intake bleek de opleiding Beveiliger beter bij Ana Isidora (18) te passen. “Ze hielpen me goed tijdens de intake en ik vind deze opleiding helemaal geweldig!” Ze is blij met de hoeveelheid praktijk. “Je sport veel en je speelt de situaties na.” Ze wil misschien bij de douane gaan werken. “Of doorleren naar het hbo, of toch hoofdagente worden. Ik weet het nog niet precies maar ik wil voorlopig nog veel doorleren binnen dit vak en ervaring opdoen.” Haar stage liep ze vorig jaar intern op school. “Dan wijzen we medestudenten op de coronamaatregelen of het rookverbod.” Ze geeft daarom als tip voor twijfelende studenten: “Je moet sterk in je schoenen staan en goed voor jezelf opkomen. Je moet ook mensen die ouder zijn dan jij zonder angst kunnen aanspreken. Ook moet je doorzettingsvermogen hebben. Heb je dat? Dan moet je deze opleiding gewoon doen!”