In het kort

Een logistiek medewerker zorgt ervoor dat goederen op het juiste moment op de goede plek terechtkomen. Denk daarbij aan laden en lossen; van schepen, vliegtuigen, vrachtwagens of treinen. Ook het controleren en opslaan van goederen hoort hierbij. Je werkt met geautomatiseerde sorteersystemen, heftrucks, maar ook gewoon nog met de hand. Je werkt in de regel bij een bedrijf dat zich bezighoudt met transport en/of handel en over een groot magazijn beschikt: distributiecentra, transportbedrijven, groothandel en productiebedrijven. Als logistiek medewerker heb je een afwisselende, verantwoordelijke baan waarbij kennis van zaken een vereiste is.

Inhoud

Tijdens je opleiding werk je aan een aantal kerntaken:

  • Goederen/producten ontvangen en opslaan
  • Orders verzamelen
  • Goederen/producten verzenden

Binnen 1 jaar je startkwalificatie, in 2 jaar een diploma op niveau 3

Van mensen die jou onder meer slim en efficiënt leren plannen en organiseren, mag je verwachten dat ze het zelf ook goed kunnen. Dat klopt en daar doe jij je voordeel mee. Onze logistieke opleidingen zijn niet alleen boeiend en praktijkgericht, maar bovendien slim en efficiënt ingericht. Je profiteert dus van een kortere opleidingsduur dan bij andere ROC’s: in slechts één jaar kun je je diploma op niveau 2 halen en in twee jaar een diploma op niveau 3.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met mevrouw M. Mulder via nummer: 0223 611 200
E-mailen kan natuurlijk ook: mmulder@rockopnh.nl.

profielfoto

Nikée over Logistiek medewerker

“Wat ik nu leer, kan ik ook later nog gebruiken”

Nikée Rozeboom wilde oorspronkelijk naar de politie maar na haar bezoek aan een open dag veranderde ze van mening en koos ze voor Logistiek. Ze is in september 2020 gestart met de opleiding Logistiek medewerker op niveau 2 en kijkt nu al uit naar de stage die ze in januari gaat lopen. Nikée heeft duidelijke toekomstplannen: “Ik ga hierna zeker nog door voor Logistiek teamleider. In totaal duurt dat maar twee jaar en dan heb je wel mooi een niveau 3 diploma op zak. Werken in een magazijn zie ik wel zitten maar als je mij vraagt wat ik over vijf jaar doe dan kan ik maar één antwoord bedenken: varen bij de Koninklijke Marine! Ik zie deze opleiding dan ook als een tussenstap. Eentje waarvan ik veel leer. Sowieso ben ik van mening dat alles wat je leert zinvol is. Wat ik nu leer kan ik ook later nog gebruiken!”