In het kort

Met een diploma Technicus engineering kun je aan de slag in de industrie of bijvoorbeeld bij onderhouds- en/of servicebedrijven, variërend van midden- en kleinbedrijf tot grootbedrijf. Je houdt je bezig met een breed pakket aan taken die variëren van de ontwikkeling tot en met het onderhoud van producten en systemen. Daarbij hoort ook het voorbereiden en begeleiden van productiewerk. Jouw keuze voor deze opleiding betekent dat je kiest voor een opleiding die een goede basis legt om in het bedrijfsleven door te groeien naar functies als (industrieel) ontwerper, projectleider of leidinggevende in een groot aantal technische beroepsrichtingen.

Inhoud

Tijdens je opleiding leer je:

  • het werkproces begeleiden en sturen
  • medewerkers begeleiden
  • tekeningen maken en lezen
  • kostencalculaties verrichten en controleren
  • werkopdrachten voorbereiden
  • mondeling en schriftelijk rapporteren en informatie presenteren
  • klanten adviseren en klantgericht handelen

De opleiding kent verschillende specialisaties. Bij de start van de opleiding hoef je nog niet voor één bepaalde richting te kiezen. Gedurende de eerste periode van je opleiding volg je een algemeen ‘breed’ programma dat voor alle specialisaties als het ware de basis vormt. Daarna kies je voor één van de profieldelen:

Werktuigbouwkunde

Je werkt als Technicus in de metaalproductenindustrie, machine- en apparatenbouw, transportmiddelenindustrie, voeding en genotsmiddelenindustrie, (petro-)chemie of bijvoorbeeld in de hout- en papierindustrie.

Elektrotechniek

Bij elektrotechnische automatiserings-, productie-, installatie- en servicebedrijven werk je als technicus aan elektrotechnische machines, apparatuur en installaties, consumentenelektronica, kantoormachines en andere elektronische apparaten.

Mechatronica

Je werkt bij bedrijven die machines of onderdelen van machines vervaardigen zoals bijvoorbeeld: liften, allerlei plaatsing- en sorteermachines (pick and place), vul- en verpakkingsmachines, lasrobots, volautomatische melkmachines of kopieermachines.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer H. Pranger.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 350.
E-mailen kan natuurlijk ook: hpranger@rockopnh.nl.

profielfoto

Patryk over Technicus engineering

“Ik ben gewend om voor mezelf op te komen”

Patryk Zwart koos twee jaar geleden voor Middenkader engineering. Een brede, algemene technische opleiding waarmee je alle kanten op kunt. Patryk: “Je wordt overal voor opgeleid, maar specialiseert je nergens écht in. Ik weet daarom nog niet wat ik na de opleiding wil: werken of verder leren aan het hbo, maar ik heb nog tijd genoeg om dat te bedenken.” Patryk is geboren met spitsvoeten ten gevolge van AMC, een aangeboren spierziekte. “Vijf jaar geleden ben ik geopereerd aan mijn voeten waarbij in feite de hele constructie van mijn voeten is veranderd. Ik ben nog steeds aan het revalideren, maar het gaat goed, met mij én met mijn opleiding. Ik ben gewend om voor mezelf op te komen.” Patryk beschrijft de sfeer op school als goed en voegt er lachend aan toe: “vooral onderling met de andere studenten in de ‘terrorklas’.”