In het kort

Als monteur mechatronica werk je in middelgrote of grote metaalbedrijven die tot de sector machine- en apparatenbouw behoren. Deze bedrijven maken machines die naast een bewegingsproces (mechaniek) ook een beheersingsproces (ICT) kennen. Je kunt daarbij denken aan lasrobots, verpakkingsmachines, kopieermachines en productiemachines. Als monteur assembleer en monteer je zelfstandig onderdelen en bijbehorende elektronica. Je leidinggevende geeft je een werkopdracht (werkplan) en op basis van werktekeningen, instructies en schema’s ga jij aan de slag. Zelfstandig óf in een team. Van jou wordt verwacht dat je daarbij zelfstandig, nauwkeurig en flexibel kunt werken. Je bent verantwoordelijk voor je eigen werk en je samenwerking met anderen.

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je:

  • assembleren van machines en het samenbouwen van machines/mechatronische producten
  • het maken van deelproducten
  • onderdelen plaatsen met behulp van verbindingstechnieken
  • het plegen van onderhoud

‘VEVA MECHATRONICA’

De opleidingen Mechatronica op niveau 2 en 3 kun je ook in de ‘VEVA Mechtronica’ volgen. Je wordt dan opgeleid voor een technische functie bij Defensie. Klik hier voor meer info.

Sustainable Energy

Voor de opleidingen Middenkader Engineering en Mechatronica wordt een extra vakonderdeel aangeboden, namelijk Sustainable Energy (duurzame energie). Met dit vakonderdeel worden de huidige opleidingen Middenkader engineering en Mechatronica toekomstgericht vormgegeven. Sustainable Energy biedt jou uitzicht op een toekomst in bijvoorbeeld de offshore windenergie of op het gebied van zonne-energie. Sectoren waarin voor de komende jaren een flinke groei wordt verwacht.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer R. Bregman/mevrouw J. Canvoas
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: rbregman@rockopnh.nl.