In het kort

Als eerste monteur mechatronica werk je bij bedrijven in de machine-industrie en apparatenbouw. Je bouwt zelfstandig op een frame of chassis complexe machines of componenten uit aangeleverde onderdelen. Je kunt ook op locatie bij een klant revisie- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Je ontvangt een werkplan van je leidinggevende. Op basis van werktekeningen, instructies en schema’s ga je zelfstandig of in een team werken aan een machine of product. Je werkzaamheden bestaan uit het assembleren, samenbouwen en monteren van onderdelen tot complexe machines of mechatronische producten, het testen van machines en het afstellen daarvan.

Inhoud

Je werkt aan de volgende kerntaken:

  • installeren van technische installaties
  • assembleren van deelproducten
  • aanleggen van kabels en leidingen
  • plaatsen en monteren van componenten
  • testen van de installatie
  • begeleiden en afronden van installatiewerkzaamheden

‘VeVa-variant’

De opleidingen Mechatronica op niveau 2 en 3 kun je ook in de ‘VeVa-variant’ volgen. Je wordt dan opgeleid voor een technische functie bij Defensie.

Sustainable Energy

Voor de opleidingen Middenkader Engineering en Mechatronica wordt een extra vakonderdeel aangeboden, namelijk Sustainable Energy (duurzame energie). Met dit vakonderdeel worden de huidige opleidingen Middenkader engineering en Mechatronica toekomstgericht vormgegeven. Sustainable Energy biedt jou uitzicht op een toekomst in bijvoorbeeld de offshore windenergie of op het gebied van zonne-energie. Sectoren waarin voor de komende jaren een flinke groei wordt verwacht.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met meneer H. Pranger.
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: hpranger@rockopnh.nl.

profielfoto

Ahmad over Eerste monteur mechatronica

“Ik kijk niet achterom, maar vooruit!”

 “Ik wil dingen maken, dingen bouwen”, zegt de 28-jarige Ahmad Hamed, derdejaars student Mechatronica (eerste monteur). Ahmad kwam in 2014 vanuit Syrië naar Nederland. Toen duidelijk was dat hij hier kon blijven, heeft hij in no-time Nederlands geleerd en zijn Staatsexamen gehaald om zich vervolgens in te schrijven voor een mbo-opleiding Mechatronica op de Techniekcampus. Ahmad zit in het laatste jaar van zijn opleiding, maar wil hierna nog doorstromen naar niveau 4. Ahmad: “In Syrië studeerde ik Economie aan de vrije universiteit en werkte ik als tandtechnicus. Iets heel anders dan nu, maar ik wil niet achterom maar juist vooruitkijken. Ik heb vertrouwen in de toekomst.”