In het kort

De Expert IT systems and devices werkt zelfstandig op de ICT afdeling van een organisatie of in een servicedeskomgeving. Hij of zij heeft oog voor de organisatie en bezit een helikopterview. Hij of zij communiceert met alle betrokkenen. Naast het beheren van de IT infrastructuur, applicaties en devices houdt de Expert IT systems and devices zich bezig met het beveiligen van informatiesystemen. Hij of zij geeft security advies, verbetert de security van systemen en reageert op cybersecurity aanvallen. Ook heeft de Expert IT systems and devices een rol bij het communiceren over wensen van opdrachtgevers en het vertalen van deze wensen naar aanpassingen of vernieuwingen in de IT infrastructuur of applicaties. Het kunnen werken met databases en programmeerervaring speelt hierin een rol.

Tijdens je opleiding werk je aan een aantal (kern)taken:

  • ontwikkelen en implementeren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen.
  • beheren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen.
  • organiseren van een (bestaande) servicedesk.
  • Het automatiseren van processen binnen de IT (scripting).
  • Cyber-Security.

Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om tijdens je opleiding bedrijfscertificaten te behalen van bijvoorbeeld Cisco en Microsoft.


Het ROC Kop van Noord-Holland mag zich officieel Microsoft School noemen en onderscheidt zich hierdoor van andere ROC’s.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer J. Marbus.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: jmarbus@rockopnh.nl.

profielfoto

Ahmad over Expert IT systems and devices

“Samen met mijn broer een eigen ICT-bedrijf beginnen”

“Alleen nog een paar examens en een laatste stageperiode; dan zit het erop en ben ik klaar met mijn niveau 4 ICT-opleiding.” Aan het woord is de 23-jarige Ahmad Alkhreet die inmiddels alweer vijf jaar geleden zijn vaderland Syrië verruilde voor Nederland. Ahmad: “Ik werkte in Syrië al in de ICT, maar toen kwam de oorlog en moest ik vluchten. In Nederland heb ik op veel verschillende plekken gewoond voordat ik in Den Helder terechtkwam.” Zonder erkende diploma’s begin je in Nederland niet veel en voor Ahmad was het heel duidelijk dat het ICT moest worden. “Dat was wat ik kon én wat ik leuk vind.” Naast zijn studie werkt Ahmad bij een landelijke winkelketen in de consumentenelektronica, maar dat is niet waar zijn hart naar uitgaat en wat hij de rest van zijn leven wil blijven doen. Ahmad: “Ik heb een droom: samen met mijn broer een eigen ICT-bedrijf beginnen.”