In het kort

Als leidinggevende keuken beheers je alle vaardigheden en technieken van het koksvak. Daarnaast beschik je over de vaardigheden om de mensen in je team te coachen en aan te sturen. Je geeft formeel leiding aan het keukenpersoneel. Je bent verantwoordelijk voor je afdeling en schakel tussen werkvloer en management. Samen met de leidinggevende bediening maak je de menukaart. Daarvoor ontwikkel je nieuwe recepturen en experimenteer je met ingrediënten, werkwijzen, bereidingstechnieken en apparatuur. Daarnaast maakt je de werkplanning en adviseer je het management.

Inhoud

Kerntaken opleiding Zelfstandig werkend kok en Leidinggevende keuken*:

  • bereiden van gerechten
  • beheren van keukenvoorraden
  • vernieuwen en verbeteren van de dienstverlening in de keuken
  • leidinggeven en het uitvoeren van beheerstaken

De kerntaken van de opleidingen op niveau 3 en 4 zijn gelijk. De werkprocessen verschillen. Tijdens de opleiding niveau 4 Leidinggevende keuken besteden we uiteraard veel aandacht aan de ontwikkeling van leidinggevende capaciteiten en managementvaardigheden.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer P. Buis.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: pbuis@rockopnh.nl.