In het kort

Naast verkoopgesprekken, contact met klanten en afrekenen van artikelen, is een Verkoopspecialist gespecialiseerder in advies gesprekken. Daarnaast wordt een Verkoopspecialist opgeleid om een schap of afdeling te kunnen analyseren; hoeveel producten worden er verkocht, is de afdeling winstgevend etc. Je wordt opgeleid als specialist voor in een winkel.

Inhoud

Tijdens de opleiding Verkoper werk je aan de volgende kerntaken:
• het ontvangen en verwerken van goederen
• het verkopen en verlenen van service
• het afhandelen van kassatransacties
• optimaliseren van de verkoop en van het assortiment.
• In het tweede leerjaar neemt het leidinggeven in een winkel een centrale plek in binnen de opleiding

Als verkoopspecialist detailhandel ben je de expert op verkoopgebied: je hebt een zeer ruime kennis over het assortiment, presenteert je producten aantrekkelijk en weet als geen ander de klant te adviseren. Vanuit je expertise begeleid je verkopers bij het voeren van verkoopgesprekken en het presenteren van artikelen. Naast deze werkzaamheden coördineer je het proces van ontvangst en opslag van goederen en de afhandeling van de verkoop. Ook hierbij ondersteun je je collega’s.
Je werkt in de meeste gevallen onder verantwoordelijkheid van een filiaalmanager, maar neemt zelf ook initiatieven om de verkoop te optimaliseren. Vanuit je professionele en commerciële instelling verleen je bij al je werkzaamheden service aan klanten en bekijk je continu de mogelijkheden om de verkoop en het dienstenpakket voor de klant te verbeteren.

Flexibele instroom

Aangezien we graag persoonlijk en professioneel willen zijn, kun je een versneld programma volgen én nemen we ook studenten halverwege een schooljaar aan.

Je volgt dan een aangepast programma zodat we je alsnog klaarstomen voor een diploma in de richting die je kiest. Informeer naar de mogelijkheden bij de opleidingscoördinator Handel & Ondernemerschap, de heer P. Boldingh.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer P. Boldingh.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 230.
E-mailen kan natuurlijk ook: pboldingh@rockopnh.nl.