Na het volgen van het brede eerste basisjaar ga je jezelf verdiepen. Legal, Insurance & HR specialist is een veelzijdige keuze.

Nadat je de basis van zowel juridische en financiële kennis en vaardigheden aangeleerd hebt, kun je verschillende kanten op binnen de opleiding Legal, Insurance & HR specialist.

Consulent Publieke dienstverlening of toch makelaar of bij een advocatenkantoor aan de slag?

Binnen de specialisatie Legal, Insurance & HR Specialist kun je kiezen voor de richting van de publieke dienstverlening.  Als Consulent Publieke Dienstverlening binnen het openbaar bestuur verzorg je dienstverlening op maat richting bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Centraal daarbij staat het luisteren naar de klant/burger. In nauw overleg met gemeentes en andere overheidsorganisaties bieden we de opleiding aan die uitstekend aansluit bij wat zij vragen.

Naast het werken bij een overheidsinstelling is deze richting ook ideaal voor de toekomstige makelaars, advocaten en notarissen. Want ook voor hen is Legal, Insurance & HR specialist de ideale opstap naar een toekomst als advocaat, notaris of makelaar.

Verzekeringen, hypotheken of kredietadviseur?

Als adviseur schadeverzekeringen adviseer je klanten over schadeverzekeringen, bespreek je maatregelen ter voorkoming van schade en begeleid je klanten bij de afwikkeling van een schadegeval. Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de meest actuele wet- en regelgeving en flexibel kunt inspelen op veranderingen in de persoonlijke situatie van de klant.

Als adviseur bancaire diensten werk je bijvoorbeeld achter de balie bij een bank, waar mensen terecht kunnen met vragen over zaken als geldleningen, sparen en betalen, rentetarieven, etc. Het is belangrijk dat je goed kunt luisteren naar de klant en gericht advies kunt geven over financiële producten en bankzaken.

Extra diploma’s

Onderstaande WFT (Wet Financieel Toezicht)-diploma’s maken onderdeel uit van de opleiding.

– WFT Basis

– WFT Schade Particulieren

– WFT Schade MKB

– WFT Vermogen

– WFT Consumptieve kredieten

Ervaring student

Kyan bezocht eerst een andere school voor een administratieve opleiding, maar kwam er al snel achter dat hij bij de opleiding Legal, Insurance & HR specialist meer op zijn plek zat. “De school is kleiner en daardoor persoonlijker, maar het brede basisjaar is ook echt fijn. Je kunt goed kennismaken met de opleidingen voordat je een definitieve keuze maakt. WFT (Wet Financieel Toezicht) vind ik echt interessant. De docent, die ook mijn coach is, geeft het vak met veel toewijding. Hij begeleidt ons goed en deelt zijn kennis en ervaring met ons. Dat maakt het nog veel leuker.”

Senna zocht na haar vmbo-tl een mbo-opleiding met een beetje uitdaging. “Deze vond ik interessant vanwege het brede basisjaar, zodat je pas in je tweede jaar een richting hoeft te kiezen. En ik vond recht en economie erg leuk.” Ze besloot eerst een stage van twee weken bij een gemeente te regelen, om te kijken of het vakgebied haar wel voegde. Daarna meldde ze zich aan: “De opleiding is erg leuk, er is veel persoonlijke aandacht en door de kleinschaligheid kent iedereen elkaar. Daarnaast ga je écht veel stage lopen. Dat maakt de opleiding meteen nog leuker.”

Ze raadt de opleiding dan ook aan: “Je hoeft niet meteen een richting te kiezen door het brede basisjaar, dat is een pluspunt. Dus als je economie en recht interessant vindt, dan kun je bij de Finance Academy nog heel veel kanten op. Je maakt ook veel kans op een goede baan. Wat je kunt doen is bij een open dag van de school gaan kijken of zelf een stage of meeloopdag regelen bij een bedrijf of een gemeente. Dan zie je pas echt of dit bij je past!”

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer R. Velthuis.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: rvelthuis@rockopnh.nl.