Ben jij op zoek naar een mbo niveau 4 opleiding die je een uitstekende basis geeft voor een baan of een vervolgstudie op HBO-niveau? Kies dan voor één van de opleidingen binnen het domein Business Services. En weet je nog niet precies welke opleiding je moet kiezen? Geen nood. Je start in je eerste jaar met een brede basis, zodat je na dat eerste schooljaar wel weet welke opleiding precies bij je past.

Het brede basisjaar

Je begint je opleiding in een breed basisjaar. Tijdens dit jaar kun je proeven van de vier verschillende richtingen waarin je kunt doorstromen. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing nemen en weet je precies wat bij jou past. Vind je na dat eerste jaar toch dat een van de andere opleidingen beter bij je past? Dan kun je daarin verder gaan.

Wat maakt ons uniek?

Wanneer je kiest voor een financieel of juridische opleiding binnen onze school, dan hoef je je niet te vervelen. Door de uitgebreide samenwerking met diverse bedrijven, gemeentes en overheidsinstellingen in de Kop van Noord-Holland sluit het onderwijs dat je krijgt goed aan op de wensen en verwachtingen van het bedrijfsleven. Inspirerende gastlessen, lessen op externe locaties en uitdagende stageplaatsen zijn hierdoor altijd onderdeel van jouw opleiding.

Hierdoor heb je de mogelijkheid een mbo niveau 4 opleiding met een plus te volgen.

De opleidingen

Marketing & Communications specialist

Business Administration & Control specialist

Office & Management Support specialist

Consulent publieke dienstverlening

Gegarandeerde stageplaatsen

Studeren aan de Finance Academy betekent gegarandeerde stageplaatsen bij één van de meer dan 25 leuke bedrijven en overheidsinstellingen in Noord-Holland Noord. De Finance Academy is een initiatief van bedrijven, gemeenten, overheidsinstellingen en het ROC Kop van Noord-Holland dat mbo-opleidingen op niveau 4 met een plus aanbiedt. Het uitgangspunt van de Finance Academy is een nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Zo sluit de behoefte van het bedrijfsleven goed aan op wat er aangeboden wordt op de opleiding. Studeer je aan de Finance Academy? Dan krijg je ook vaak gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven en ga je op interessante bedrijfsbezoeken. Ook kun je extra WFT-certificaten halen.

WFT-certificaten

Financieel dienstverleners moeten voldoen aan de eisen van de Wet op het Financieel Toezicht (WFT). Deze wet, die consumentenbescherming als doel heeft, borgt onder andere vakbekwaamheid, financiële zekerheid en een helder en passend financieel advies.  Via de Finance Academy kun je deze certificaten al halen, zoals wft-vermogen of wft-inkomen.

Opleidingen

Kies een opleiding die het beste bij je past.