Finance Academy: deze opleiding heeft een breed basisjaar. Je kiest je richting na dit eerste jaar.

In het kort

Het niveau van de opleiding legal, Insurance & hr-services specialist via de Finance Academy is mbo+: het werktempo ligt hoger dan bij reguliere mbo-opleidingen op niveau 4, de opleidingen bevatten extra’s en er wordt meer van je gevraagd. Je doet bovendien meer stage-ervaring op en hebt na je opleiding ook externe diploma’s in handen. Dat maakt deze opleiding ook erg geschikt voor havisten.

Wanneer je je aanmeldt voor de studierichting legal, finance & hr-services specialist word je ingeschreven op het hoofddossier: Financieel administratieve beroepen.

Je start automatisch in het basisjaar Economie en Zakelijke Dienstverlening en kunt daardoor eventueel nog gemakkelijk overstappen naar de opleiding legal, finance & hr-services specialist.

Tijdens de opleiding leer je eerst basisvaardigheden. Daarna maak je een keuze voor een van de profieldelen:

Adviseur bancaire diensten
Als adviseur bancaire diensten werk je bijvoorbeeld achter de balie bij een bank, waar mensen terecht kunnen met vragen over zaken als geldleningen, sparen en betalen, rentetarieven, etc. Het is belangrijk dat je goed kunt luisteren naar de klant en gericht advies kunt geven over financiële producten en bankzaken.

Adviseur schadeverzekeringen
Als adviseur schadeverzekeringen adviseer je klanten over schadeverzekeringen, bespreek je maatregelen ter voorkoming van schade en begeleid je klanten bij de afwikkeling van een schadegeval. Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de meest actuele wet- en regelgeving en flexibel kunt inspelen op veranderingen in de persoonlijke situatie van de klant.

Adviseur vermogen
Er zijn verschillende manieren om vermogen op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan beleggingen. Als adviseur vermogen informeer je de klant over de voor- en nadelen en de wet- en regelgeving. Ook denk je mee over manieren om de risico’s die de hoogte van het vermogen negatief beïnvloeden, af te dekken.

Extra diploma’s

Onderstaande WFT (Wet Financieel Toezicht)-diploma’s maken onderdeel uit van de opleiding.

– WFT Basis
– WFT Schade Particulieren
– WFT Schade MKB
– WFT Vermogen
– WFT Consumptieve kredieten

Meer bedenktijd nodig? GEEN PROBLEEM!
Zit je nu op het vmbo, volg je een van de profielen Economie en Ondernemen of Product en Dienstverlening en weet je nog niet precies wat je wilt? Dat is bij ons geen enkel punt. Als je je inschrijft voor één van de opleidingen op niveau 3 of 4 binnen het domein Economie en Administratie start je namelijk in een basisjaar. Zo volg je wel een opleiding in jouw richting en op jouw niveau, maar kun je nog verschillende kanten op.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer R. Velthuis.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: rvelthuis@rockopnh.nl.