Finance academy: je start deze opleiding in een breed basisjaar en kiest je richting na het eerste jaar.

In het kort

Wanneer je je aanmeldt voor de studierichting business administration & control specialist, word je ingeschreven op het hoofddossier: Financieel administratieve beroepen.

Je start automatisch in het basisjaar Economie en Zakelijke Dienstverlening en kunt daardoor eventueel nog gemakkelijk overstappen naar de opleiding Bank & Insurance.

Tijdens de opleiding leer je eerst basisvaardigheden. Daarna maak je een keuze voor een van de profieldelen:

Bedrijfsadministrateur
Als bedrijfsadministrateur werk je op de financiële administratie van een bedrijf of bij een administratiekantoor dat de administratie voor andere bedrijven verzorgt. Je voert diverse financiële gegevens in en maakt er maand-, kwartaal- en jaarrapportages van, zodat het management precies weet hoe de financiële situatie is. Het spreekt voor zich dat je daarvoor goed met cijfers moet zijn, graag achter de computer zit en heel precies kunt werken. En je bent geduldig: als er ergens een telling niet klopt, ga jij door tot je het verschil gevonden hebt.

Assistent-accountant
Feitelijk controleert een accountant of anderen hun financieel-administratieve werk goed hebben gedaan. In sommige gevallen is ook het bijhouden van de administratie van klanten onderdeel van het werk. Als assistent-accountant controleer je documenten als facturen, urenoverzichten en declaraties, maak je financiële overzichten en werk je aan belastingaangiftes. Net als een bedrijfsadministrateur heb je affiniteit met cijfers en werk je nauwkeurig. In dit beroep is het daarnaast belangrijk dat je het leuk vindt om met klanten om te gaan en hen te adviseren.

Extra Diploma’s
Onderstaande diploma’s maken deel uit van de opleiding Finance & control. Afname van deze examens wordt (eenmalig) bekostigd door school en de participerende bedrijven en afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering.
– Basiskennis boekhouden (BKB)
– Basiskennis Calculatie (BKC)
– Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)
– Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

ZEKER VAN JE KEUZE ? SCHRIJF JE GELIJK IN!
Schrijf je in voor deze opleiding zodra je zeker weet dat je een van deze opleidingen wilt volgen. Het aantal plaatsen is beperkt

Meer bedenktijd nodig? GEEN PROBLEEM!
Zit je nu op het vmbo, volg je een van de profielen Economie en Ondernemen of Product en Dienstverlening en weet je nog niet precies wat je wilt? Dat is bij ons geen enkel punt. Als je je inschrijft voor één van de opleidingen op niveau 3 of 4 binnen het domein Economie en Administratie start je namelijk in een basisjaar. Zo volg je wel een opleiding in jouw richting en op jouw niveau, maar kun je nog verschillende kanten op.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer R. Velthuis.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: rvelthuis@rockopnh.nl.

profielfoto

Naomi over Business administration & control specialist

“Ik ben geswitcht van havo 4 naar mbo”

Naomi Brink (20) ging na havo 4 naar de mbo-opleiding Finance & Control. “Ik was altijd al goed in rekenen en wiskunde en ook in economie. Op de havo kreeg ik ook het vak bedrijfseconomie met het onderdeel boekhouden. Ik vond het echt heel erg interessant en ben twee keer wezen kijken bij deze opleiding, op de open avond.” De opleiding leek zo leuk dat Naomi besluit te switchen van havo 4 naar mbo. “De sfeer is heel erg goed en de docenten zijn heel serieus. We krijgen echt goede lessen. Ook haal ik bij deze opleiding extra diploma’s, zoals pdb (praktijkdiploma boekhouden) of mba (moderne bedrijfsadministratie).” Inmiddels loopt ze twee dagen per week stage op Texel en gaat ze drie dagen per week naar school. “De opleiding is pittig, maar het gaat me goed af. Ik vind het zo leuk dat ik er over denk om hierna nog de hbo-opleiding accountancy te gaan doen.”