Heb je geen vmbo-diploma maar wil je toch naar het mbo? dan is de entree iets voor jou!

Geen diploma nodig

Als je voortijdig gestopt bent met school en geen vmbo-diploma hebt behaald dan is de entreeopleiding een goede opstap richting een mbo-opleiding op niveau 2 of richting werk. De entreeopleiding duurt een jaar en je kunt bij de start van de opleiding kiezen uit verschillende beroepsprofielen.

Minimaal 16 jaar

Je kunt starten met de entreeopleiding als je op 1 augustus minimaal 16 jaar bent.

Wat leer je?

Naast algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap krijg je vakken die je
voorbereiden op het werken in de praktijk. De nadruk ligt op het aanleren van sociale vaardigheden en werknemersvaardigheden.

Bol of BBL

De entree-opleiding duurt één jaar. Je kunt kiezen uit twee varianten:

  1. Bol (Beroepsopleidende leerweg)
    Je start met een oriëntatieperiode van 10 weken op school. Dan kies je een beroepsrichting en ga je drie dagen per week naar school in Den Helder. Daarnaast loop je twee dagen per week stage bij een bedrijf.
  2. BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg)
    Je kiest een beroepsrichting en gaat één dag per week naar school in Schagen (het Startcentrum). Daarnaast werk je minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf.

In beide gevallen krijg je na vier maanden een bindend opleidingsadvies. Dan wordt duidelijk of je in staat bent om de entree-opleiding te halen en wat je mogelijkheden zijn na deze opleiding. Is het een goed idee om verder te leren? Of is werken een voor jou betere keuze?

Entree-opleiding voor leerlingen van de praktijkschool en het VSO

Het ROC Kop van Noord-Holland werkt samen met de Praktijkscholen in Schagen en Den Helder en met de Spinaker. Als je op één van deze scholen zit, kun je jezelf in overleg met jouw school bij ons aanmelden. Je hebt een positief advies van hen nodig om bij ons te starten.

Docenten van het ROC Kop van Noord-Holland en de praktijkschool geven samen de entree-opleiding. Deze vindt plaats in De Pijler in Den Helder en in het Startcentrum in Schagen. De opleiding wordt op maat verzorgd. Het Startcentrum is een samenwerking tussen het Regius College, het Clusius College en het ROC Kop van Noord-Holland.