Heb je geen vmbo-diploma maar wil je toch naar het mbo? dan is de entree iets voor jou!

Geen diploma nodig

Als je voortijdig gestopt bent met school en geen vmbo-diploma hebt behaald dan is de entreeopleiding een goede opstap richting een mbo-opleiding op niveau 2 of richting werk. De entreeopleiding duurt een jaar en je kunt bij de start van de opleiding kiezen uit verschillende beroepsprofielen.

Minimaal 16 jaar

Je kunt starten met de entreeopleiding als je op 1 augustus minimaal 16 jaar bent.

Wat leer je?

Naast algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap krijg je vakken die jou voorbereiden op het werken in de praktijk. De nadruk ligt op het aanleren van sociale vaardigheden en werknemersvaardigheden.

Bol of BBL

De entree-opleiding duurt één jaar. Je kunt kiezen uit twee varianten:

  1. Bol (Beroepsopleidende leerweg)
    Je start met een oriëntatieperiode van 10 weken op school. Dan kies je een beroepsrichting en ga je drie dagen per week naar school in Den Helder. Daarnaast loop je twee dagen per week stage bij een bedrijf.
  2. BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg)
    Je kiest een beroepsrichting en gaat één dag per week naar school in Schagen (het Startcentrum). Daarnaast werk je minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf.

In beide gevallen krijg je na vier maanden een bindend opleidingsadvies. Dan wordt duidelijk of je in staat bent om de entree-opleiding te halen en wat je mogelijkheden zijn na deze opleiding. Is het een goed idee om verder te leren? Of is werken een voor jou betere keuze?

Als je je bij ons aanmeldt, dan vragen we aan de school van herkomst of de Entree-opleiding voor jou haalbaar is. Als je op het Speciaal Onderwijs of op een Praktijkschool hebt gezeten, dan heb je een positief advies nodig van deze scholen om bij ons te mogen starten. De BOL wordt in Den Helder gegeven en de BBL wordt in Schagen bij het Startcentrum gegeven. Voor een BBL traject heb je bij het begin van het schooljaar een arbeidscontract van 24 uur nodig.

De praktijkschool de Pijler geeft voor hun leerlingen op hun locatie een Entree-opleiding. De opleiding wordt gegeven door hun docenten en door Entree docenten.

De praktijkschool van het Regius College geeft de Entree-opleiding aan hun leerlingen samen met docenten van het Clusius college en het ROC in het Startcentrum in Schagen.

 Meld je hieronder digitaal aan. Hou je DigiD bij de hand! Je kunt je alleen digitaal inschrijven. Hulp nodig bij het inschrijven? We helpen je graag! Bel dan naar 0223 611 200.