De onderwijsmogelijkheden bij het ROC Kop van Noord-Holland

Middelbaar beroepsonderwijs

Het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt mbo-onderwijs in 12 branches. Dat omvat zowel BOL-  als BBL-opleidingen, op de niveaus 1 tot en met 4. De medewerkers zorgen daarbij continu voor een goede aansluiting op de arbeidsmarkt.
Alles over het mbo

Entree

Wie nog geen diploma heeft, maar wel een goede scholing wil, doet een intake voor niveau 1: entree. Een vast docententeam begeleidt deze leerlingen gedurende een jaar. De entree-opleiding omvat oriënterende lessen over de verschillende werkvelden, maar ook vaste basisvakken. De stage wordt gelopen bij een erkend leerbedrijf.
Lees meer over entree

Vavo

Vavo is een wat flexibelere onderwijsvorm, voor volwassenen zonder diploma en jongeren vanaf 16 die met meer vrijheid beter functioneren. Het onderwijs bij vavo vergt verantwoordelijkheid en aanpassingsvermogen. In vavo-onderwijs is het mogelijk de vakken alsnog te halen waarvoor een leerling eerder niet was geslaagd.
Meer informatie over de vavo

Educatie en inburgering

Het ROC Kop van Noord-Holland biedt in opdracht van gemeentes opleidingen die de participatie in de samenleving faciliteren. Deze opleidingen zijn voor volwassenen. De avondscholing is een goede voorbereiding op het inburgeringsexamen. De cursus wordt verzorgd namens de Onderwijsgroep Noordwest-Holland.
Lees meer over inburgering

Cursussen en trainingen

Onderwijsgroep Noordwest-Holland biedt cursussen en trainingen in professionele vaardigheden. Er zijn diverse mogelijkheden, zowel incompany als op één van de vaste locaties. Het is mogelijk om een individuele cursus te volgen maar groepslessen worden op aanvraag ook verzorgd. Programma’s op maat zijn geen probleem.
Meer over cursussen en trainingen

Richtingen

Kies een opleiding die het beste bij je past.