Deze mooie samenwerking startte deze donderdag toepasselijk op het water. Bestuursvoorzitter Helma van der Hoorn zette namens het ROC Kop van Noord-Holland de handtekening onder dit initiatief, dat een samenwerking is tussen Stichting Sail Den Helder, Sail Academy Den Helder, Scholen aan Zee, ROC Kop van Noord-Holland en OSG De Hogeberg. De doelstelling is om al vanaf nu zoveel mogelijk jongeren te betrekken bij het Sail evenement dat ongeveer één keer in de vijf jaar in Den Helder plaatsvindt en waar zo’n 350.000 bezoekers op afkomen. Tijdens het laatste Sail Event in 2017 waren 10 van onze opleidingen betrokken, waren 86 studenten actief in het voortraject en waren 287 studenten tijdens Sail betrokken. We zien ernaar uit om ook in 2023 samen met onze teams en studenten een prachtige bijdrage te leveren.

Sail Academy Den Helder is opgericht om ervoor te zorgen dat jongeren in de leeftijdsgroep van 15 t/m 27 jaar de kans krijgen actief deel te nemen aan het evenement. De jongeren zijn en worden betrokken bij de vele taken die de organisatie in de voorbereiding en uitvoering van dit grote evenement heeft. Dit kan van alles zijn; van een stage of een opdracht voor een opleiding tot een verrijkende ervaring als vrijwilliger. Zo kunnen de jonge talenten van elkaar leren en elkaar inspireren. De vorige editie telde 772 jonge talenten, die meededen in aanloop naar en tijdens het evenement in 2017. De ambitie voor 2023 is maar liefst een verdubbeling van het aantal betrokken jongeren.

De handtekening voor de samenwerking kan natuurlijk nergens anders worden gezet dan op een boot op het Marsdiep, de plek waar in 2023 alle tallships van start gaan voor de Internationale Tall Ships Races. Meer info over Sail Den Helder 2023 is te vinden op www.saildenhelder.nl.