Update: ROC Kop van Noord-Holland beperkt open tot de kerstvakantie

Let op! tijdens de kerstvakantie is de school gesloten: 25-12 t/m 9-1.

Op 18 december heeft het kabinet besloten dat Nederland opnieuw in lockdown gaat. Helaas betekent dit ook dat het onderwijs grotendeels dichtgaat. De maatregelen gaan in vanaf 20 december.

Een uitzondering geldt voor examens die gepland zijn  op onze scholen, praktijklessen en begeleiding van kwetsbare studenten. Daarvoor blijven al onze locaties in Den Helder en Schagen geopend. Ook kunnen studenten in de week van 20 tot en met 24 december tussen 9.00 en 16.00 uur hun kluisje leeghalen.

Voor de theorielessen geldt dat die niet in de gebouwen mogen plaatsvinden. Deze lessen zullen komen te vervallen. De reeds geplande online theorielessen gaan wel gewoon door. Studenten worden hierover geïnformeerd door de opleidingsmanager.

Stage

Voor de stage geldt dat de studenten de regels volgen die gelden voor de sector/branche waarin de stage plaatsvindt. Als de richtlijnen in de branche het toelaten kan ook de stage doorgaan.

Onderwijs na de kerstvakantie

Het uitgangspunt is dat het onderwijs na de kerstvakantie weer open kan. Hier neemt het kabinet uiterlijk 3 januari een besluit over. Mocht fysiek onderwijs nog niet mogelijk zijn, dan zal er les op afstand gegeven moeten worden. Onze docenten gebruiken de komende tijd om afstandsonderwijs voor te bereiden. Op 10 januari volgt informatie over de wijze waarop het ROC Kop van Noord-Holland na de kerstvakantie onderwijs zal geven. Maandag 10 januari is daarom een lesvrije dag.