In het nieuws horen we steeds meer over zij-instromers in het onderwijs. Ook docent worden op een mbo is een gewilde carriereswitch. Meer informatie over zij-instromen op onze school vind je op de informatieavond op 5 september.

Je bent een zij-instromer als je een HBO of WO-opleiding hebt afgerond in een andere richting dan de pabo en alsnog leraar of docent wordt. Kortom, als je een aantal jaar op kantoor hebt gewerkt en eigenlijk wel voor de klas wil gaan staan. Met de juiste vooropleiding en ervaring kun je als ‘zij-instromer in het beroep’ je bevoegdheid behalen en tegelijkertijd lesgeven in het onderwijs. je bent zeer welkom in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en ook zeker in het mbo: het middelbaar beroepsonderwijs. 

Denk je er soms weleens over om docent te worden in je vakgebied? Kom dan zeker naar onze informatieavond. We vertellen je graag meer over hoe je kunt ‘zij-instromen’. Er zijn HR-mensen, docenten die al een tijdje geswitcht zijn en zij-instromers die nu hun opleiding doen. Je kunt alle vragen stellen die je maar wilt. Na deze avond weet jij of je de carrièreswitch van je leven gaat maken!

Alvast meer informatie lezen over zij-instromen? Kijk dan op de site van de rijksoverheid.