Tijdens de Nationale onderwijsweek is er extra aandacht voor alle ontwikkelingen in het onderwijs. Zo gaat het over de arbeidsmarkt en het onderwijs, vieren we de dag van de leraar en staan we stil bij gelijke kansen in het onderwijs. Ook is er aandacht voor het geven van ruimte voor talent. Iets dat goed in het straatje van de studenten aan onze Finance Academy past.

Op de dag van de leraar, 5 oktober, kregen studenten Roy Faber en Wouter van Trappen hun dérde mbo-diploma overhandigd. Deze unieke prestatie heeft ertoe geleid dat de jongens nu gespecialiseerd zijn in maar liefst drie uitstroomrichtingen binnen het bank & verzekeringswezen. (schadeverzekeringen, consumptief krediet en vermogen). Ook hebben de studenten alle landelijke WFT diploma’s voor deze richtingen al tijdens hun opleiding behaald.

Veel bereiken met mbo-opleiding
Roy, inmiddels werkzaam bij de Verheul Groep, kon kiezen waar hij wilde werken: er was aanbod genoeg. Roy komt uit Purmerend en heeft bewust gekozen voor de Finance Academy. Roy: “De lange reistijd had ik ervoor over, want ik wist dat ik meer uit mezelf kon halen bij de Finance Academy, dat is met deze drie diploma’s ook gebleken en daar ben ik erg blij mee.” Zijn docent voegt toe: “Roy was zo enthousiast en wilde alles aanpakken tijdens zijn drie jaar op de opleiding. Soms moesten we hem zelfs afremmen en prioriteiten laten stellen. Roy is hét voorbeeld van wat mbo-studenten kunnen bereiken tijdens hun studie.”

Goede aansluiting op hbo
Wouter besloot om verder te studeren en volgt nu de hbo-opleiding Business Studies in Alkmaar. Wouter: ”De aansluiting vanuit de Finance Academy op het hbo is zeer goed. Ik profiteer echt van het breder opgeleid zijn”. Die goede aansluiting herkent NHL Stenden ook, waar oud-studenten van onze Finance Academy zich goed staande houden op de hbo-opleiding Finance & Control.  Al met al hebben deze studenten de juiste kansen gepakt en maken ze zichzelf onmisbaar voor de arbeidsmarkt.

Het is deze week de nationale onderwijsweek. Het thema dit jaar is een belangrijke voor onze regio: ‘samen voor de toekomst’. De scholen, de politiek, de bedrijven en ook de inwoners willen dat de Kop van Noord-Holland ook in de toekomst een prettig leefbare omgeving blijft. Met voldoende uitdaging, scholing en werkgelegenheid en uiteraard ook genoeg ruimte voor talent. 

Geïnteresseerd geraakt in deze opleiding? Je vindt hier meer info over de Finance Academy.