Home > Werken bij

Word jij onze nieuwe collega?

Het ROC Kop van Noord-Holland onderscheidt zich door zijn kleinschalige organisatievorm en persoonlijke begeleiding. Studenten zijn voor ons geen nummer, maar mensen met talenten en mogelijkheden. Wij helpen hen graag hun mogelijkheden te ontwikkelen, zodat ze goed zijn voorbereid op hun toekomstige beroep of op een eventuele vervolgopleiding. Spreekt deze aanpak je aan? Reageer op een van de vacatures of laat je gegevens achter op onze vacaturepagina.

Lees snel verder

Samenwerken aan talentontwikkeling

Kwaliteit is en blijft het thema met de hoogste prioriteit in het onderwijs. Uiteraard staat dit ook hoog op de HR-agenda van onze organisatie. Met een concreet resultaat: eind 2016 werd bekend dat het ROC Kop van Noord-Holland tot de dertien beste werkgevers in Nederland behoorde in de branche ‘Onderwijs’. Dit bleek uit de resultaten van ‘Het Beste Werkgeversonderzoek’, landelijk uitgevoerd door Effectory en Intermediair. Met name op de onderdelen medewerkerstevredenheid, bevlogenheid en betrokkenheid van de medewerkers scoorde onze organisatie hoog. Een mooie uitgangspositie, van waaruit we stap voor stap verder werken.

“Collega’s weten wie je bent en wie de studenten zijn. Je bent hier geen nummer.”

Ervaringen delen

“Ik voel me bij het ROC Kop van Noord-Holland als een vis in het water”

Giselle Goedbloed, medewerker studentenadministratie
“Ik startte in 2015 bij het ROC Kop van Noord-Holland als baliemedewerker voor 12 uur in de week, in verband met ziektevervanging. Als snel merkte ik dat ik me hier erg op mijn plek voelde; de werksfeer is gemoedelijk. Ik wilde niet meer weg! Gelukkig voor mij kwamen er steeds tijdelijke plekken vrij; ik werkte op verschillende onderwijslocaties en afdelingen. Zo leerde ik de organisatie goed kennen, wat me nu weer van pas komt.

Inmiddels werk ik fulltime; op de studentenadministratie en bij het Loopbaancentrum, de afdeling waar studenten terecht kunnen voor advies over hun opleiding en hulp bij problemen.

Ik kan oprecht zeggen dat ik met plezier naar mijn werk ga. Stress voel ik niet, ondanks dat het ook echt heel druk kan zijn. Ik voel me hier gewoon echt als een vis in het water!”


“Mijn uitdaging? De twinkeling in de ogen van een student vinden”

David Lindenaar, docent burgerschap en omgangskunde
“Niet ieder ROC is hetzelfde. De keuze voor het ROC Kop van Noord-Holland was voor mij een hele bewuste; er is hier veel aandacht voor de individuele student. Niet alleen voor de studenten die het moeilijk hebben, maar ook voor degenen die al verder zijn dan de anderen; er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Na mijn studie politicologie en diverse adviesfuncties koos ik heel bewust voor de overstap naar het onderwijs, en dan speciaal het mbo. Jongeren op havo/vwo-niveau laten zich wel horen, mbo-studenten hebben de neiging zichzelf onder te waarderen. Als docent burgerschap en omgangskunde is het mijn uitdaging om hen te laten nadenken over de maatschappelijke ontwikkelingen, hun eigen rol daarin en de invloed die ze kunnen uitoefenen.
Soms is het best even zoeken naar een manier om tot jongeren door te dringen, maar als het dan lukt en ik zie een twinkeling in de ogen van een student ontstaan, dan weet ik waar ik het voor doe.”


“De studenten staan centraal: ik wil hen helpen de eindstreep te halen”

Yvonne van Vuure, instructeur VEVA-maritiem
“Na twintig dienstjaren bij de Marine en vier bij een maritiem bedrijf was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Een kennis attendeerde me op de mogelijkheid om als ‘zijinstromer’ aan de slag te gaan als instructeur bij de opleidingen ‘Veiligheid en Vakmanschap’ (veva), die worden uitgevoerd in samenwerking met Defensie. Je praktische kennis en ervaring neem je natuurlijk met je mee, het pedagogisch/didactische deel kun je leren via de zogenoemde PDG-opleiding. Werken in het onderwijs bevalt me uitstekend en de uitdaging die ik zocht heb ik zeker gevonden. Het is erg leuk om met de veva-studenten te werken en eraan bij te dragen dat ze allemaal de eindstreep halen. Iedere dag is anders en er is veel dynamiek. Dat is heel prettig voor een ‘doener’ als ik! Bovendien komen de contacten die ik opdeed bij de Marine me goed van pas en kan ik als voorstander van trainend lesgeven mijn werkervaring als leiderschapstrainer uitstekend inzetten. Deze baan is eigenlijk ‘best of both worlds’.”


Werken in het onderwijs, iets voor jou?

Het ROC Kop van Noord-Holland is een persoonlijke school waar medewerkers zich tevreden, betrokken en bevlogen voelen. Er zijn hier veel opleidingsmogelijkheden om intern te groeien. Nieuwe collega’s krijgen bij ons extra aandacht, zodat zij hun weg gemakkelijk leren vinden.

Leraar in opleiding bij het ROC


Op bijna alle afdelingen van het ROC Kop van Noord-Holland zetten wij jaarlijks stagiairs in. Dit zijn studenten in de eerste drie jaar van de docentenopleiding en leraar in opleiding (LIO), de vierdejaars. Hiervoor werken wij samen met de Hogeschool van Amsterdam. Ook zijn er een aantal ‘opleiders in de school’ aangesteld, die de LIO’s begeleiden in hun traject. Lees meer op de pagina leraar in opleiding

Getuigschrift zijinstromers


Medewerkers kunnen de opleiding Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (de didactische opleiding voor zijinstromende mbo-docenten) volgen. Voor deze scholing is een zijinstromersubsidie beschikbaar. Daarnaast kunnen zijinstromers vanuit het hbo met een zogenoemde kopopleiding, een tweedegraads lesbevoegdheid halen.

Management development


Coördinatoren of mensen met aantoonbare coördinerende ervaring die willen doorgroeien, komen in aanmerking voor het Management-Developmenttraject. Het MD-traject werd ontwikkeld met het oog op continuïteit in het management van onze organisatie en is gericht op ambitieuze docenten die willen doorgroeien naar de functie van coördinator met lesgevende taken.

Ondernemingsraad (OR)

De Ondernemingsraad komt op voor de collectieve belangen van de medewerkers van het ROC Kop van Noord-Holland, met daarbij steeds het belang van de organisatie in het oog. De raad is een proactieve en op de toekomst gerichte overlegpartner van het college van bestuur.

Van links naar rechts: Staand: De heer O. Huizingh, voorzitter (OP); de heer T.S.C. Kroes (OP); de heer R. Jacobs (OP), vicevoorzitter; mevrouw B. Verreijt, mevrouw C.M. Kanits (verzorgt de administratieve ondersteuning), mevrouw M. Haan, secretaris (OBP). Gehurkt: De heer R. Klaassen (OBP), mevrouw J. Philipsen-Duijzers, secretaris (OP).

Contactgegevens


Vragen? Neem contact met ons op via e-mail: or@rockopnh.nl

Nieuws

Nieuwe opleiding: Algemeen Militair Verpleegkundige

2019-11-12 15:34:38

Nieuwe opleiding: Algemeen Militair Verpleegkundige

Wil je verpleegkundige worden en wat van de wereld zien? Wil je graag bij de geneeskundige dienst van Defensie werken en dit allemaal bereiken met vier jaar studeren?


Lees verder
Kom je opleiding kiezen op de open avond!

2019-11-05 13:17:16

Kom je opleiding kiezen op de open avond!

Als het laatste jaar van het voortgezet onderwijs in zicht is, is het moment daar om een vervolgopleiding te kiezen. Hoe kun je je daar het beste op voorbereiden? Want


Lees verder
We gaan graag met je in gesprek!

2019-10-14 13:34:30

We gaan graag met je in gesprek!

Wij delen dit jaar aan geïnteresseerde in onze opleidingen een flesje ‘spraakwater’ uit. En niet voor niets, onze evenementen om met decanen, toekomstige studenten en ouders in gesprek te gaan staan in de steigers. Wij helpen met een team aan professionals graag onze decanencontacten aan de juiste informatie om zo goed mogelijk advies te kunnen geven. 7 november ontmoeten wij ze op onze jaarlijkse decanendag en gaan we met ze in gesprek en gaan ze vooral ook dit keer met onze studenten in gesprek.


Lees verder