Onze student Leisure&Hospitality Nigel Glim heeft vrijdag 9 november een man gereanimeerd, terwijl hij onderweg was naar zijn sportles. Dankzij zijn EHBO-lessen op het ROC Kop van Noord-Holland wist hij wat hij moest doen.

Voor deze heldenactie stond Nigel zaterdag 10 november in de Helderse Courant, zie het artikel hieronder. Wij zijn in ieder geval ontzettend trots op deze ROC-held!

Levensredder Nigel is held ‘die maar wat deed’

Hij is de levensredder die naar eigen zeggen ‘maar wat deed’. Texelaar Nigel Glim (17) reanimeerde vrijdagochtend met succes een oudere man op de Waddenzeestraat in Den Helder.
Sinds twee maanden krijgt de eilander als onderdeel van zijn ROC-opleiding Leisure & Hospitality EHBO-cursus.

Na enkele lesjes oefenen op een pop volgde vrijdagochtend plots de keiharde praktijk toen Glim op weg naar de sportles al fietsend een voor hem rijdende man in elkaar zag zakken. ,,Ik ben het rijtje afgegaan van wat ik moet doen. Ik deed maar wat, op de automatische piloot. Op de borst duwen, beademen. Anderen durfden niet. Ik heb geroepen dat iemand 112 moest bellen en ben aan de gang gegaan.”

Met succes, want Glim hoorde later dat de man weer in leven is. ,,Na het voorval ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Zat ik bij zijn echtgenote. Tot ik besefte dat ik helemaal geen afbericht heb gedaan voor gymles. Op school noemen ze mij een held. Van huis uit heb ik meegekregen dat je voor elkaar moet zorgen. Elkaar moet helpen. Ik ben blij en trots. Al is het ook bitterzoet, want ik hoop dat die meneer weer de oude wordt.”