Ben je klantgericht, dienstverlenend, commercieel en goed in staat om contact te leggen met verschillende mensen? Of ben je juist nauwkeurig, analytisch en cijfermatig ingesteld? Of misschien wel allebei? In dat geval zou een opleiding uit het domein Economie en administratie heel goed bij jou kunnen passen!

 

Welke opleiding je ook kiest: je legt een uitstekende basis voor een baan of een vervolgopleiding, omdat je tijdens je opleiding kennis en vaardigheden opdoet die in andere branches ook heel goed van pas komen. Dat je goed met computers overweg moet kunnen, spreekt voor zich.

Begeleiding en hulp
Je kunt rekenen op persoonlijke aandacht en waar nodig krijg je extra begeleiding. Gedurende je opleiding word je begeleid door een coach die je helpt en (met jou) antwoorden zoekt op vragen, zowel op het gebied van studie als loopbaanperspectief.

Basisjaar: meer tijd om te bepalen welk beroep bij je past
Zit je nu op het vmbo, volg je een van de profielen Economie en Ondernemen of Product en Dienstverlening en weet je nog niet precies wat je wilt? Dan zit je bij ons goed. Als je je inschrijft voor één van de opleidingen op niveau 3 of 4 binnen het domein Economie en Administratie start je namelijk in een basisjaar. Zo volg je wel een opleiding in jouw richting en op jouw niveau, maar heb je meer tijd om te bepalen welke richting bij jou past.

 

Overzicht opleidingen:

Servicemedewerker


Domein: Economie en administratie

Leerweg: bol

Niveau: 2

Duur: 2 jaar

E-commercemanager


Domein: Economie en administratie

Leerweg: bol

Niveau: 4

Duur: 3 jaar

Finance Academy

De opleidingen binnen de Finance Academy* (Finance & Control en Bank & Insurance) en de opleiding Consulent Publieke Dienstverlening worden uitgevoerd op initiatief van, en in nauwe samenwerking met, bedrijven, gemeentes en overheidsinstellingen in Noord-Holland Noord. Dankzij deze nauwe samenwerking kunnen we je bijvoorbeeld een goede en leerzame stageplaats garanderen, zodat je optimaal kennismaakt met het beroep waarvoor je wordt opgeleid. Naast gegarandeerde stages profiteer je van andere extra’s. Zo verzorgen vertegenwoordigers van deze organisaties regelmatig gastlessen en worden er interessante bedrijfsbezoeken georganiseerd. Je bent hierdoor verzekerd van een uitstekende aansluiting op de arbeidsmarkt.

* De Finance Academy is een samenwerkingsverband tussen het ROC Kop van Noord-Holland en een 25-tal toonaangevende bedrijven en instellingen in de regio.

Bank & Insurance (Financiële dienstverlening) (breed basisjaar)


Domein: Finance Academy

Leerweg: bol

Niveau: 4

Duur: 3 jaar

Finance & Control (Financieel administratieve beroepen) (breed basisjaar)


Domein: Finance Academy

Leerweg: bol

Niveau: 4

Duur: 3 jaar

Consulent Publieke Dienstverlening

In nauw overleg met gemeentes en andere overheidsorganisaties bieden we de opleiding aan die uitstekend aansluit bij wat zij vragen: de opleiding juridisch administratief dienstverlener op niveau 4 met extra’s trainingen en workshops die in samenwerking met de stagebedrijven worden ontwikkeld en uitgevoerd. Oftewel: de opleiding Consulent Publieke Dienstverlening.

Consulent publieke dienstverlening (breed basisjaar)


Domein:

Leerweg: bol

Niveau: 4

Duur: 3 jaar

Marketing communicatie en evenementen

Ieder bedrijf is op zoek naar de juiste manier om haar klanten te bereiken. Daar denkt een een medewerker marketing, communicatie of medewerker evenementenorganisatie bij mee. Je doet marktonderzoek, organiseert promotieactiviteiten of maakt een communicatieplan. Als je wilt werken in de communicatie en PR vormt het schrijven van tekstschrijven, zoals bijvoorbeeld persberichten, een groot onderdeel van je dagelijkse bezigheden.

Marketing, communicatie en evenementen


Domein:

Leerweg: bol

Niveau: 4

Duur: 3 jaar

Economisch administratief

Wat je ook kiest: je legt een uitstekende basis voor een baan of een vervolgopleiding, omdat je tijdens je opleiding kennis en vaardigheden opdoet die in andere branches ook heel goed van pas komen.

Managementassistant


Domein: Economie en administratie

Leerweg: bol

Niveau: 4

Duur: 3 jaar

Commercieel medewerker


Domein:

Leerweg: bol

Niveau: 3

Duur: 2 jaar