Mbo-verpleegkundige (VIP)

« Alle Zorg en welzijn opleidingen

In samenwerking met Noordwest Academie bieden wij de verpleegkundeopleiding in de praktijk (VIP) aan. Dit is een vierjarige mbo-opleiding tot verpleegkundige. 

In de eerste twee jaar van de opleiding loop je stage bij verschillende verpleegafdelingen op één van de locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep, Alkmaar of Den Helder. Naast de beide locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn er stage mogelijkheden in het revalidatiecentrum van Heliomare Wijk aan Zee. Je kiest bij aanmelding of je wilt solliciteren voor ziekenhuiszorg of voor revalidatiezorg.

De studenten volgen gezamenlijk de theorielessen bij Noordwest Academie, het leerhuis van de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Tijdens het derde en het vierde jaar ben je leerling-verpleegkundige. Je krijgt een contract van 32 uur per week en eens in de twee weken heb je twee dagen les op de Noordwest Academie.

Loop vanaf de eerste dag stage in het ziekenhuis

Na je opleiding

Na het in ontvangst nemen van je diploma kun je overal in de zorgsector aan de slag.

Je ontvangt een landelijk erkend diploma.

Specifieke eisen

Om je in te schrijven, heb je één van de onderstaande bewijsstukken nodig: 
-           Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo;
-           Diploma vmbo theoretische leerweg;
-           Diploma van een verwante vakopleiding (mbo, niveau 3);
-           Ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.

Omdat je vanaf de start gaat stage lopen in de praktijk en we jou opleiden tot toekomstige collega, willen we weten of je voldoet aan de competenties die wij belangrijk vinden om goed te kunnen leren en functioneren als toekomstig verpleegkundige.

Meer info

Op 29 januari 2019 is er een open dag in de Noordwest Academie. Tijdens de open dag zijn er studenten, praktijkopleiders en docenten aanwezig. Daarnaast kun je korte lessen bijwonen. Wil je langskomen? Graag vooraf aanmelden door een e-mail te sturen aan verpleegkundigeworden@nwz.nl met de vermelding open dag VIP 2019.

« Alle Zorg en welzijn opleidingen
Algemene informatie
Domein Zorg en welzijn
Subdomein Zorg
Crebonummmer 25480
Niveau Niveau 4
Leerweg BOL/BBL
Duur 4 jaar
Plaats Alkmaar
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg

  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo;
  • Diploma vmbo theoretische leerweg;
  • Diploma van een verwante vakopleiding (mbo, niveau 3);
  • Ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.
Kosten

Voor een bol-opleiding betaal je lesgeld aan het Rijk (de rekening ontvang je via DUO). In schooljaar 2019-2020 is dat € 1.168.
Voor een bbl-opleiding betaal je cursusgeld aan het ROC Kop van Noord-Holland. In schooljaar 2019 - 2020 is dat op niveau 1 en 2 € 243 en op niveau 3 en 4 € 588.

Met ingang van schooljaar 2019-2020 is er een nieuwe regeling voor schoolkosten in het mbo. In de nieuwe regeling wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde 'basisuitrusting' en onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik. De basisuitrusting betreft alle spullen (inclusief gereedschappen) die je op school gebruikt om je opleiding te volgen en examen te doen. Die basisuitrusting wordt door de school ter beschikking gesteld aan studenten die dat willen (studenten die deze spullen in eigendom willen hebben, kunnen ervoor kiezen deze zelf aan te schaffen).

In het schooljaar 2018-2019 is het nog zo dat binnen een aantal opleidingen deze zaken door de student  zelf verplicht moeten worden aangeschaft. Deze spullen zijn en blijven uiteraard ook eigendom van de student.

De aanschaf van onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik (zoals boeken, softwarelicenties, een laptop, werk- of sportkleding en -schoenen of de kosten van externe examens) is nu en blijft ook in de nieuwe regeling voor rekening van de student.

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Of neem contact op met het ziekenhuis via 072 - 548 2368 of verpleegkundigeworden@nwz.nl.

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter