Monteur Mechatronica

« Alle Veiligheid en sport opleidingen

De opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) laat je kennismaken met Defensie en bereidt je voor op een uitdagende militaire startfunctie. Tijdens de opleiding wissel je lesweken op het ROC af met praktijkweken bij een onderdeel van Defensie. Voor de start van de opleiding kies je voor een bepaalde uitstroomrichting. Na het veiligheidsgedeelte van de door jou gekozen uitstroomrichting specialiseer je je in deze vakrichting. Hier leg je de basis voor het vakmanschap dat nodig is voor je uiteindelijke functie binnen Defensie.

Op school word je professioneel begeleid door burger- en militaire docenten die precies weten wat het werken bij Defensie inhoudt. Je bent praktijkgericht bezig, doet veel aan sport en ontdekt de kracht van samenwerken met je medeleerlingen. Verder werk je hard aan je persoonlijke ontwikkeling, beroepshouding, verantwoordelijkheidsbesef, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Daarnaast zijn ook de vakken Nederlands, (militair) Engels, rekenen, studieloopbaan en burgerschap van belang.

Op technisch gebied is er bij Defensie altijd werk aan de winkel. Zó veel systemen, voertuigen, apparaten en installaties die onderhoud nodig hebben of gerepareerd moeten worden! Van radarsystemen tot precisiewapens en rupsvoertuigen. Bij elk onderdeel van de krijgsmacht staan ze om jou te springen.

Met de uitstroomrichting Mechatronica kun je binnen Defensie dan ook alle kanten op. Je kunt gaan werken bij de technische of de wapentechnische dienst, in de werktuigbouw of de energietechniek. Bij het ROC Kop van Noord-Holland word je meestal opgeleid voor een functie bij de Koninklijke Marine, al kan het voorkomen dat je bij de Koninklijke Landmacht of Luchtmacht terecht komt.

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je hoe je allerlei soorten materieel kunt onderhouden en repareren.

Kies Mechatronica en vang € 2.500!

Defensie zit te springen om goede technici. Kies daarom voor de vakrichting Mechatronica, dan kan VeVa je opleveren: een aanstellingspremie van € 2.500 bruto per jaar als je aan de gestelde voorwaarde voldoet.
 


Bryan de Kruijs, leerling VeVa Maritiem: "Een baan bij Defensie is anders dan alle andere banen. Dat komt vooral door het bijzondere karakter van Defensie als werkgever. De opleiding Vakmanschap en Veiligheid bereidt je voor op een militaire startfunctie. Ik heb bewust voor de richting Maritiem gekozen en heb nog geen moment spijt van deze keuze. Vanuit mijn woonplaats Medemblik reis ik heen en weer naar school. In Hoorn kan ik deze opleiding niet volgen".Na je VeVa-opleiding

Het VeVa-diploma is als een voorbereiding op een loopbaan bij de krijgsmacht. Na je sollicitatie en aanstelling bij Defensie volg eerst een algemene militaire basisopleiding. Het diploma Veiligheid en vakmanschap kan voor onderdelen van deze basisopleiding een verkorting in de studieduur geven. Daarna word je binnen Defensie intern verder opgeleid binnen je eigen vakgebied. Via deze interne opleidingen kun je je verder specialiseren en doorgroeien. Mocht je na je opleidingen toch buiten Defensie aan de slag willen, dan biedt een VeVa-opleiding je een goede basis voor een (mbo) vervolgopleiding of baan buiten Defensie.

Kies voor de combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en besturingstechniek/ICT
« Alle Veiligheid en sport opleidingen
Algemene informatie
Domein Veiligheid en sport
Subdomein Veiligheid en vakmanschap
Crebonummmer 25342
Niveau Niveau 2
Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Plaats Den Helder
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg 

• diploma leer-/werktraject in dezelfde richting als de opleiding waar je voor kiest

Dit is een numerus fixus opleiding: Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Voor deze opleiding zijn in totaal 15 plaatsen bij de marine beschikbaar. Klik hier voor de procedure m.b.t. numerus fixus opleidingen.

LET OP! Voor de VeVa-opleidingen geldt een aangepaste aanmeld- en inschrijfprocedure. Klik hier voor het document met alle informatie.

Kosten

Als je op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder bent, moet je lesgeld aan het rijk betalen. Voor een bol-opleiding is dat in het schooljaar 2018-2019 € 1.155. Je krijgt hierover in september bericht van DUO (Dienst uitvoering Onderwijs). 
Daarnaast betaal je kosten voor bijvoorbeeld leermaterialen en -hulpmiddelen, ICT-licenties, examengeld en bijzondere activiteiten.

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Klik hier voor een antwoord op veelgestelde vragen over de verklaring omtrent gedrag (VOG)

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer M. Munne. Telefonisch bereikbaar van maandag t/m woensdag op (0223) 611 350.
E-mailen kan natuurlijk ook:
mmunne@rockopnh.nl.

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding