Veiligheid en sport

Een baan bij Defensie is anders dan alle andere banen. Dat heeft vooral te maken met het bijzondere karakter van Defensie als werkgever. Defensie is er voor de verdediging van ons grondgebied en dat van onze bondgenoten. Voor de bescherming van de internationale rechtsorde. En de ondersteuning van overheden bij rechtshandhaving, rampenbestrijding en humanitaire hulpacties, zowel in Nederland als over de grens.

HAAL JE MBO-OPLEIDING EN ONTDEK DEFENSIE
Bij Defensie is er een toekomst voor studenten Veiligheid en Vakmanschap!
VeVa-studenten die:

  • de VeVa-opleiding positief hebben afgerond én
  • zijn goedgekeurd bij Defensie én
  • het veiligheidsonderzoek met positief resultaat hebben doorlopen,
    krijgen een aanstelling aangeboden als militair. Defensie heeft namelijk altijd behoefte aan voldoende gekwalificeerd militair personeel. Het aantal studenten dat wordt toegelaten tot de opleiding is bovendien afgestemd op het aantal beschikbare banen binnen Defensie. Dus, voldoe je aan de eisen? Dan heb jij straks een baan bij Defensie!

VOLWAARDIG MBO-DIPLOMA
Voor iedere vakrichting krijg je een volwaardig mbo-diploma waar je ook buiten Defensie veel kanten mee op kunt. Je leert een vak en dankzij je tijd bij Defensie beschik je over discipline, een goede conditie en de ervaring van het samenwerken in teams.

Overzicht opleidingen

Veiligheid en vakmanschap


MET VeVa KUN JE ALLE KANTEN OP
De opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) laat je kennismaken met Defensie en bereidt je voor op een uitdagende militaire startfunctie. Tijdens de opleiding wissel je lesweken op het ROC af met praktijkweken bij een onderdeel van Defensie. Voor de start van de opleiding kies je voor een bepaalde uitstroomrichting specialiseer je je in deze vakrichting. Hier leg je de basis voor het vakmanschap dat nodig is voor je uiteindelijke functie binnen Defensie. Op school word je professioneel begeleid door burger- en militaire docenten die precies weten wat het werken bij Defensie inhoudt. Je bent praktijkgericht bezig, doet veel aan sport en ontdekt de kracht van samenwerken met je medestudenten. Verder werk je hard aan je persoonlijke ontwikkeling, beroepshouding, verantwoordelijkheidsbesef, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Daarnaast zijn ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen, studieloopbaan en burgerschap van belang.

VeiligheidsAcademie

De VeiligheidsAcademie biedt uitdagende stageplaatsen in verschillende vakgebieden. Dat is mogelijk omdat het ROC een convenant heeft gesloten met de Nationale Politie, de gemeenten Den Helder, Heerhugowaard, Alkmaar en Hoorn, de Politieacademie en het kenniscentrum. Dankzij deze samenwerking zijn er goede stageplaatsen beschikbaar, zodat jongeren de kans krijgen zich goed voor te bereiden op hun toekomstige beroep.

DE VEILIGHEIDACADEMIE: VEEL VOORDEEL VOOR JOU!

  • alle veiligheidsopleidingen (beveiliger, HTV, en HTV-politie) onder één dak
  • gespecialiseerde vakdocenten, met veel praktijkervaring
  • een praktijksecretariaat, voor het oefenen van levensechte situaties
  • een uitdagende stage bij de politie, handhaving, stadstoezicht of in de beveiliging
  • praktijkervaring opdoen, ook als je nog te jong bent om te solliciteren bij de politie.

Sport en bewegen

De opleidingen Sport en Bewegen bieden jou de kans je sportieve kwaliteiten en organisatietalent te ontwikkelen en aan te scherpen. Met een diploma Sport en Bewegen kun je veel kanten op. We bieden je een stimulerende omgeving, je doet heel veel praktijkervaring op en gaat meteen in het eerste jaar al op stage. Kleinschaligheid en persoonlijk contact staan bij ons centraal.