Transport, scheepvaart en logistiek

Wil jij straks een uitdagende baan met een bijpassend (hoog!) salaris en goede verlofregeling, kies dan nu voor een maritieme opleiding. Gekwalificeerde mbo'ers die het willen schoppen tot stuurman, kapitein of (hoofd)werktuigkundige kunnen in de maritieme sector gegarandeerd aan de slag!

Op het Nautisch College wordt, gelijk al vanaf het eerste leerjaar, gebruikgemaakt van hypermoderne simulatoren en nautische of technische praktijkruimtes. Enthousiaste en ervaren vakdocenten bieden je een boeiend en praktijkgericht lesprogramma. 

Klik hier voor de video over onze nieuwe simulatoren.

Overzicht opleidingen

Logistiek

De logistiek is een bloeiende bedrijfstak; steeds meer mensen bestellen online spullen. Al die spullen worden achter de schermen door logistieke mensen opgeslagen en vervoerd. Daarom is er veel werk te vinden in de logistieke sector en dat zal niet snel veranderen. Wie werkt in de logistiek heeft een belangrijke functie.

Handelsvaart

Enthousiaste en ervaren vakdocenten bieden je een boeiend en praktijkgericht lesprogramma. Vrijwel alle docenten hebben een jarenlange ervaring op zeeschepen als kapitein, stuurman, (hoofd) werktuigkundige of visserijschipper. Zij weten als geen ander wat er belangrijk is aan boord.

Zeevisvaart

Op het Nautisch College is recent fors geïnvesteerd in nieuwe scheeps- en machinekamersimulatoren. State of the art apparatuur, zodat we nóg beter praktijklessen kunnen verzorgen. Maar je krijgt niet alleen te maken met simulatoren tijdens je opleiding. Je werkt natuurlijk ook op echte apparatuur als je gaat varen tijdens je stage(s).