Constructiewerker

« Alle Techniek opleidingen

Als constructiewerker maak je constructies van staal en aluminium en werk je in metaalproductenindustrie bij bedrijven op het gebied van constructie-, plaat- en isolatieplaatwerk. Voorbeelden zijn bruggen, containers en booreilanden. Je werkt vaak zowel in een werkplaats waar de machines staan als op locatie waar de constructie in elkaar gezet wordt. Een afwisselend beroep dus!

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je onder andere:

  • lassen
  • het lezen van tekeningen
  • plaat bewerken
  • verschillende verbindingen tussen metalen maken
  • projectmatig werken
Machines of apparaten maken. Dat is wat jij als constructiewerker doet.

Na je opleiding

Met het diploma Constructiewerker op niveau 2 kun je werk vinden bij constructiebedrijven, toeleveringsbedrijven en metaalverwerkende bedrijven. Ook kun je werk vinden in de transportmiddelenindustrie, waaronder de scheepsbouw en in de machine- en apparatenbouw. Maar je kunt natuurlijk ook doorstromen naar de opleiding op niveau 3.

Specifieke eisen

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

« Alle Techniek opleidingen
Algemene informatie
Domein Techniek
Subdomein Metaalbewerken
Crebonummmer 25291
Niveau Niveau 2
Leerweg BOL/BBL
Duur 2 jaar
Plaats Den Helder
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg 

• diploma leer-/werktraject in dezelfde richting als de opleiding waar je voor kiest

Je kunt je voor deze opleiding ook inschrijven als je in het bezit bent van het diploma leer-/werktraject sector techniek van het vmbo.

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

Kosten

Voor een bol-opleiding betaal je lesgeld aan het Rijk (de rekening ontvang je via DUO). In schooljaar 2019-2020 is dat € 1.168.
Voor een bbl-opleiding betaal je cursusgeld aan het ROC Kop van Noord-Holland. In schooljaar 2019 - 2020 is dat op niveau 1 en 2 € 243 en op niveau 3 en 4 € 588.

Met ingang van schooljaar 2019-2020 is er een nieuwe regeling voor schoolkosten in het mbo. In de nieuwe regeling wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde 'basisuitrusting' en onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik. De basisuitrusting betreft alle spullen (inclusief gereedschappen) die je op school gebruikt om je opleiding te volgen en examen te doen. Die basisuitrusting wordt door de school ter beschikking gesteld aan studenten die dat willen (studenten die deze spullen in eigendom willen hebben, kunnen ervoor kiezen deze zelf aan te schaffen).

In het schooljaar 2018-2019 is het nog zo dat binnen een aantal opleidingen deze zaken door de student  zelf verplicht moeten worden aangeschaft. Deze spullen zijn en blijven uiteraard ook eigendom van de student.

De aanschaf van onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik (zoals boeken, softwarelicenties, een laptop, werk- of sportkleding en -schoenen of de kosten van externe examens) is nu en blijft ook in de nieuwe regeling voor rekening van de student.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen:
bbl € 295,50 / bol nog niet bekend
Overige benodigdheden: bbl / bol € 310,95
Constructie kist (incl. bril, handschoenen en gehoorbescherming en lashelm): € 235,00
Overall: € 27,50
Werkschoenen: € 35,00

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer R. Bregman. Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 350.
E-mailen kan natuurlijk ook: 
rbregman@rockopnh.nl.

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding