Monteur mechatronica

« Alle Techniek opleidingen

Als monteur mechatronica werk je in middelgrote of grote metaalbedrijven die tot de sector machine- en apparatenbouw behoren. Deze bedrijven maken machines die naast een bewegingsproces (mechaniek) ook een beheersingsproces (ICT) kennen. Je kunt daarbij denken aan lasrobots, verpakkingsmachines, kopieermachines en productiemachines. Als monteur assembleer en monteer je zelfstandig onderdelen en bijbehorende elektronica. Je leidinggevende geeft je een werkopdracht (werkplan) en op basis van werktekeningen, instructies en schema’s ga jij aan de slag. Zelfstandig óf in een team. Van jou wordt verwacht dat je daarbij zelfstandig, nauwkeurig en flexibel kunt werken. Je bent verantwoordelijk voor je eigen werk en je samenwerking met anderen.

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je:

  • assembleren van machines en het samenbouwen van machines/mechatronische producten
  • het maken van deelproducten
  • onderdelen plaatsen met behulp van verbindingstechnieken
  • het plegen van onderhoud

‘VEVA MECHATRONICA’

De opleidingen Mechatronica op niveau 2 en 3 kun je ook in de ‘VEVA Mechtronica’ volgen. Je wordt dan opgeleid voor een technische functie bij Defensie. Klik hier voor nadere informatie.

Sustainable Energy

Voor de opleidingen Middenkader Engineering en Mechatronica wordt een extra vakonderdeel aangeboden, namelijk Sustainable Energy (duurzame energie). Met dit vakonderdeel worden de huidige opleidingen Middenkader engineering en Mechatronica toekomstgericht vormgegeven. Sustainable Energy biedt jou uitzicht op een toekomst in bijvoorbeeld de offshore windenergie of op het gebied van zonne-energie. Sectoren waarin voor de komende jaren een flinke groei wordt verwacht.

Kies voor de combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en besturingstechniek/ICT

Na je opleiding

Een logisch vervolg op deze opleiding is de vakopleiding op niveau 3.

Specifieke eisen

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

« Alle Techniek opleidingen
Algemene informatie
Domein Techniek
Subdomein Mechatronica
Crebonummmer 25342
Niveau Niveau 2
Leerweg BOL/BBL
Duur 2 jaar
Plaats Den Helder/Schagen
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg 

• diploma leer-/werktraject in dezelfde richting als de opleiding waar je voor kiest

Je kunt je voor deze opleiding ook inschrijven als je in het bezit bent van het diploma leer-/werktraject sector techniek van het vmbo.

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

Kosten

Voor een bol-opleiding betaal je lesgeld aan het rijk (de rekening ontvang je via DUO). In schooljaar 2018-2019 is dat € 1.155.
Voor een bbl-opleiding betaal je cursusgeld aan het ROC Kop van Noord-Holland. In schooljaar 2018 - 2019 is dat op niveau 1 en 2 € 240 en op niveau 3 en 4 € 582.
Daarnaast betaal je aanvullende kosten voor bijvoorbeeld leermaterialen en -hulpmiddelen, ICT-licenties, examengeld en bijzondere activiteiten.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen:
bbl € 142,70 / bol € 193,45 
Overige benodigdheden: bbl € 351,95 / bol € 618,95
Mechatronica kist (incl. bril, handschoenen en gehoorbescherming): € 235,00
Overall: € 27,50
Werkschoenen: € 35,00
Kostenindicatie leerjaar 2
Boeken, readers en digitale leermiddelen: nog niet bekend
Overige benodigdheden: nog niet bekend

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer G. van Oostrum. Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag op (0223) 611 350.
E-mailen kan natuurlijk ook:
gvanoostrum@rockopnh.nl.

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding