Monteur mechatronica

« Alle Techniek opleidingen

Als monteur mechatronica werk je in middelgrote of grote metaalbedrijven die tot de sector machine- en apparatenbouw behoren. Deze bedrijven maken machines die naast een bewegingsproces (mechaniek) ook een beheersingsproces (ICT) kennen. Je kunt daarbij denken aan lasrobots, verpakkingsmachines, kopieermachines en productiemachines. Als monteur assembleer en monteer je zelfstandig onderdelen en bijbehorende elektronica. Je leidinggevende geeft je een werkopdracht (werkplan) en op basis van werktekeningen, instructies en schema’s ga jij aan de slag. Zelfstandig óf in een team. Van jou wordt verwacht dat je daarbij zelfstandig, nauwkeurig en flexibel kunt werken. Je bent verantwoordelijk voor je eigen werk en je samenwerking met anderen.

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je:

  • assembleren van machines en het samenbouwen van machines/mechatronische producten
  • het maken van deelproducten
  • onderdelen plaatsen met behulp van verbindingstechnieken
  • het plegen van onderhoud

‘VEVA MECHATRONICA’

De opleidingen Mechatronica op niveau 2 en 3 kun je ook in de ‘VEVA Mechtronica’ volgen. Je wordt dan opgeleid voor een technische functie bij Defensie. Klik hier voor nadere informatie.

Sustainable Energy

Voor de opleidingen Middenkader Engineering en Mechatronica wordt een extra vakonderdeel aangeboden, namelijk Sustainable Energy (duurzame energie). Met dit vakonderdeel worden de huidige opleidingen Middenkader engineering en Mechatronica toekomstgericht vormgegeven. Sustainable Energy biedt jou uitzicht op een toekomst in bijvoorbeeld de offshore windenergie of op het gebied van zonne-energie. Sectoren waarin voor de komende jaren een flinke groei wordt verwacht.

Kies voor de combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en besturingstechniek/ICT

Na je opleiding

Een logisch vervolg op deze opleiding is de vakopleiding op niveau 3.

Specifieke eisen

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

« Alle Techniek opleidingen
Algemene informatie
Domein Techniek
Subdomein Mechatronica
Crebonummmer 25342
Niveau Niveau 2
Leerweg BOL/BBL
Duur 2 jaar
Plaats Den Helder/Schagen
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg 

• diploma leer-/werktraject in dezelfde richting als de opleiding waar je voor kiest

Je kunt je voor deze opleiding ook inschrijven als je in het bezit bent van het diploma leer-/werktraject sector techniek van het vmbo.

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

Kosten

Voor een bol-opleiding betaal je lesgeld aan het Rijk (de rekening ontvang je via DUO). In schooljaar 2019-2020 is dat € 1.168.
Voor een bbl-opleiding betaal je cursusgeld aan het ROC Kop van Noord-Holland. In schooljaar 2019 - 2020 is dat op niveau 1 en 2 € 243 en op niveau 3 en 4 € 588.

Met ingang van schooljaar 2019-2020 is er een nieuwe regeling voor schoolkosten in het mbo. In de nieuwe regeling wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde 'basisuitrusting' en onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik. De basisuitrusting betreft alle spullen (inclusief gereedschappen) die je op school gebruikt om je opleiding te volgen en examen te doen. Die basisuitrusting wordt door de school ter beschikking gesteld aan studenten die dat willen (studenten die deze spullen in eigendom willen hebben, kunnen ervoor kiezen deze zelf aan te schaffen).

In het schooljaar 2018-2019 is het nog zo dat binnen een aantal opleidingen deze zaken door de student  zelf verplicht moeten worden aangeschaft. Deze spullen zijn en blijven uiteraard ook eigendom van de student.

De aanschaf van onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik (zoals boeken, softwarelicenties, een laptop, werk- of sportkleding en -schoenen of de kosten van externe examens) is nu en blijft ook in de nieuwe regeling voor rekening van de student.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen:
bbl € 142,70 / bol € 193,45 
Overige benodigdheden: bbl € 351,95 / bol € 618,95
Mechatronica kist (incl. bril, handschoenen en gehoorbescherming): € 235,00
Overall: € 27,50
Werkschoenen: € 35,00
Kostenindicatie leerjaar 2
Boeken, readers en digitale leermiddelen: nog niet bekend
Overige benodigdheden: nog niet bekend

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer R. Bregman. Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 350.
E-mailen kan natuurlijk ook: 
rbregman@rockopnh.nl.

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding